Labdarúgás: Fölényes csabai siker a rájátszásban

2018. június 11. 08:17 | Kovács Dávid

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U14-es csapata 8-2-re verte a Balmazújvárost az NB I-es feljutásért zajló párharcban.

A lila-fehérek hibátlan mérleggel nyerték a korosztály II. osztályának dél-keleti csoportját. A csabai együttesnek így két párharcot kell megnyernie a feljutásért. Kéri Roland gárdája elsőként a Balmazújvárost fogadta és kiválóan kezdte az első összecsapást a Kórház utcai stadionban.

A bajnokság első szakaszában 126 (!) találatot szerző Kiss László már az 5. percben betalált. Az előnyt Varga János duplázta meg, majd a csabaiak házi gólkirálya újra örülhetett, így már háromgólos vezetést szerzett csapatának. Bajusz Milán találatával ugyan szépített a Balmazújváros, de a félidőig nem csökkent a különbség (3-1).

A fordulást követően Kiss László büntetőből jutott el a mesterhármasig, de a csatár nem állt meg itt, még két gólt lőtt a folytatásban. A Balmaz fáradni látszott, míg a hazaiak tetszés szerint érték el találataikat: Petrovity Alekszandár és Isaszegi Bence is túljárt a kapus eszén. A végén ugyan Szabó Balázs szépített, de a vége így is kiütés lett.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 8-2-re nyert és nagy lépést tett a továbbjutás felé. A visszavágót június 14-én rendezik.

A mérkőzés összefoglalóját hétfőn, a 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a mérkőzést felvételről, kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

 

 

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
12:27
FEL