Labdarúgás: Fölényes csabai siker a rájátszásban

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U14-es csapata 8-2-re verte a Balmazújvárost az NB I-es feljutásért zajló párharcban.

A lila-fehérek hibátlan mérleggel nyerték a korosztály II. osztályának dél-keleti csoportját. A csabai együttesnek így két párharcot kell megnyernie a feljutásért. Kéri Roland gárdája elsőként a Balmazújvárost fogadta és kiválóan kezdte az első összecsapást a Kórház utcai stadionban.

A bajnokság első szakaszában 126 (!) találatot szerző Kiss László már az 5. percben betalált. Az előnyt Varga János duplázta meg, majd a csabaiak házi gólkirálya újra örülhetett, így már háromgólos vezetést szerzett csapatának. Bajusz Milán találatával ugyan szépített a Balmazújváros, de a félidőig nem csökkent a különbség (3-1).

A fordulást követően Kiss László büntetőből jutott el a mesterhármasig, de a csatár nem állt meg itt, még két gólt lőtt a folytatásban. A Balmaz fáradni látszott, míg a hazaiak tetszés szerint érték el találataikat: Petrovity Alekszandár és Isaszegi Bence is túljárt a kapus eszén. A végén ugyan Szabó Balázs szépített, de a vége így is kiütés lett.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 8-2-re nyert és nagy lépést tett a továbbjutás felé. A visszavágót június 14-én rendezik.

A mérkőzés összefoglalóját hétfőn, a 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a mérkőzést felvételről, kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,