Labdarúgás: Az élvonalért küzdenek a csabai fiatalok

2018. június 8. 10:38 | Kovács Dávid

Az első osztályba való feljutásért harcol a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U14-es csapata! A lila-fehérek korosztályos együttese vasárnap a Balmazújváros együttese ellen lép pályára a bajnokság rájátszásának első fordulójában.

A csabai fiatalok magabiztos teljesítményt nyújtottak a szezon első felében, hiszen mind a 22 mérkőzésüket megnyerték és 100 százalékos teljesítménnyel az első helyen zárták a bajnokság alapszakaszát a dél-keleti régióban. Az együttesből Kiss László emelkedett ki gólerős játékával, ugyanis összesen 126 (!) találatot szerzett ezeken az összecsapásokon.

- Szerintem az a legnagyobb erőssége a csapatnak, hogy mind támadásban, mind védekezésben jól teljesítünk. Az sem okoz gondot, ha az ellenfél váratlanul változtat, mert jól alkalmazkodunk ezekhez a helyzetekhez is - fogalmazott a gólerős támadó.

Az akadémia korosztályos gárdájának a rájátszásban két párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy a következő szezonban már az NB I-ben, azaz a legjobbak között szerepeljen. A csabai együttesnek a rájátszásban elsőként a Balmazújváros csapatát kell felülmúlnia.

- A tél folyamán két edzőmérkőzést is játszottunk a Balmazújvárossal, valamint a bajnoki meccsek közül is megtekintettem egy rangadójukat, úgyhogy remélem sikeresen feltérképeztem őket. Bízunk abban, hogy rá tudjuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre, így mindenképpen támadólag szeretnénk fellépni ezen az összecsapáson is - emelte ki Kéri Roland, a csapat edzője.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vasárnap 17 órától a Kórház utcai stadionban fogadja a Balmazújváros csapatát. A két mérkőzésből álló párharc második összecsapását június 14-én, csütörtökön rendezik majd.

 

 

 

További programok »

FEL