Labdarúgás: Fájó csabai vereség a Szentlőrinc otthonában

2021. április 11. 18:41 | Papp Ádám Sándor

Nem tudott győzni az utolsó előtti Szentlőrinc otthonában a férfi labdarúgó NB II 32. játéknapján a Békéscsaba 1912 Előre. A hazai együttes Mervó Bence és Törőcsik Péter Tibor duplájával otthon tartotta a 3 pontot, amelynek köszönhetően elmozdult a kieső zónából.

A Békéscsaba a Krnács Richárd, Nagy Sándor, Kitl Miklós, Szabó Péter, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Hodonicki Márk, Bora György, Horváth Péter, Kasik Ákos, Paudits Patrik kezdő tizeneggyel vágott neki a Szentlőrinc elleni mérkőzésnek.

A találkozó első helyzete a vendégeké volt a 8. percben: egy szögletet követően Horváth Péterhez pattant a labda, aki 16 méterről kapura lőtt, de Nagy Barnabás kifejelte a próbálkozást. Több lehetőség is adódott a Békéscsaba előtt, a vendégek mégsem tudták magukhoz ragadni az előnyt. A 31. percben megszerezte a vezetést a Szentlőrinc, miután Mervó Bence indult meg 25-30 méterről a kapu felé, majd a tizenhatos előterében ballal kilőtte a kapu alsó sarkát (1:0). A gól után ébredezett a vendégcsapat: a 32. minutumban Kovács Ádám, majd egy perccel később Paudits Patrik veszélyeztetett, de nem jött össze az egyenlítés.

A második játékrész hajrájában eldöntötte a mérkőzést a házigazda. A 80. percben Nagy Barnabás bedobása után egy védő Törőcsik Péter Tibor elé fejelte a labdát, aki tizenhét méterről bombagólt lőtt (2:0). A játékos 5 perccel később ismét eredményes volt, miután Kapronczai Gergely passzolta a labdát Törőcsikhez, aki a tizenhatoson belülről a jobb felső sarokba lőtte a játékszert (3:0).

A Szentlőrinc az őszi 3:0-t követően, a bajnokság tavaszi felében is hasonló arányban győzte le a Békéscsabát. A Baranya megyeiek sikerükkel kimozdultak a kieső zónából, a lilák vereségük ellenére maradtak a tabella 12. pozíciójában. A viharsarki együttes legközelebb a Haladást fogadja hazai környezetben, április 18-án 17 órás kezdéssel.

További programok »

FEL