Labdarúgás: Első idegenbeli sikerével élen az Előre

2018. szeptember 17. 10:24 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre 3-1-re győzött Csákváron és a tabella élére állt a labdarúgó NB II-ben.

Nagy elánnal kezdett mindkét csapat, a kemény belépők is jelezték a mérkőzés tétjét, hiszen a Csákvárnak a veretlenség megőrzése, a Békéscsabának pedig a válogatott szünet utáni jó folytatás, valamint az esetleges további pontszerzés, előrelépés volt a cél.

Az első negyedóra végén Szatmári István kapott egy remek kiugratást a balösszekötő helyén, a tizenhatoson belül elfektette Csonkát, majd jobbal kilőtte a bal alsó sarkot (0-1) - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. A folytatásban is adódtak csabai helyzetek, de a szünetig már nem változott az eredmény.

A második játékrészre rögtön vendég helyzettel indult: a 47. percben Szatmári húzta meg a bal szélen, Papp Máté mellett az alapvonaltól középre lőtte a labdát. Középen ugyan érkezett Csonka szorításában Urbin, de nem tudott erőt adni lövésébe, így Tóth Balázs könnyedén háríthatott. Az 51. percben egy jobboldali szögletvariáció után Urbin tálalt Mezei Szabolcs elé, aki a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-2). Az 58. percben Zahorán Balázs kényszerítőzött Szatmárival a bal oldalon, a visszakapott labdával az ötös bal sarkáról a hosszú felső sarokba bombázott (0-3). A 64. percben Daróczi bal oldali szöglete után Dulló Martin mesteri mozdulattal csúsztatta a labdát az ötös sarkáról a léc alá (1-3). 

A folytatásban az eredmény már nem változott, az Előre 3-1-re nyert és átvette a vezetést a bajnoki tabellán. A lilák hétvégén az 1908 SZAC Budapest otthonában elkezdi szereplését a Magyar Kupában, szeptember 25-én pedig az ETO FC Győr érkezik a Kórház utcába.

Boér Gábor: − Óriási elismerés a csapatnak, hiszen nyugodtan mondhatom szinte egy tökéletes mérkőzést játszottunk. Nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk és végig uraltuk a meccset. Úgy érzem, hogy 0-3-nál kivégezhettük volna az ellenfelet, de egy figyelmetlenség elrontotta az utána lévő időszakot, de ettől függetlenül egyáltalán nem keserű a szám íze. Szerintem olyan értékes srácok ülnek az öltözőben és futnak ki hétről-hétre a pályára, akiknek mindentől függetlenül el kell mondanom, hogy a jelenlegi helyzet csak egy állapot, amely nagyon-nagyon helyén kezelendő. Ott vagyunk a tabella élén, amit szeretnénk a lehető legtovább megőrizni. Ehhez viszont ettől kezdve nem 150, hanem 200 százalékos teljesítményre van szükség. Úgyhogy lehet egy kicsit fújni, ki kell élvezni a pillanatnyi pozíciót, de hétfő délutántól újra a kőkemény munkára kell koncentrálni, hiszen nagyon sok feladat vár még ránk az elkövetkező időszakban. Sokszor elmondtam már, nagyon jó emberekkel dolgozom együtt, akik fogékonyak és elhivatottak, viszont nagyon fiatalok és sokat kell még tanulniuk, ettől függetlenül ma is jár nekik a vállveregetés, elismerés.

 

További programok »

FEL