Labdarúgás: Dupla csabai siker a Tiszakécske ellen

2020. január 18. 17:22 | behir

Schindler Szabolcs együttese két felkészülési mérkőzést vívott másodosztályú riválisával: először 6-1-re, másodszor 4-3-ra győzött.

A csabai csapat hétközben vívta első felkészülési mérkőzését és Debrecenben 2-1-es vereséget szenvedett. A lilák szombaton már hazai körülmények között, a 4-es Honvéd utcai műfüves pályán rúgták a labdát, az ellenfél a szintén másodosztályú, 16. helyen telelő Duna Aszfalt volt, ráadásul egy „dupla derbi” formájában - számolt be a klub hivatalos oldala.

A hazaiak összeállítása az első mérkőzésen hasonlított inkább a bajnokikon látott felálláshoz: Schindler Szabolcs az Uram - Szalai, Farkas, Nagy S., Mészáros Márk - Király, Bidzilya -Hursán, Kovács, Pantovic - Lukács kezdőt küldte a pályára. Az Előre korai vezető góljára ugyan még válaszolt a Tiszakécske, de a folytatásban már nem tudta tartani a lépést. A csabaiaknál Lukács Raymond mesterhármasa mellett Mészáros Márk, Nikola Pantovic és Hursán György is gólt szerzett, a vége pedig egy kiütéses, 6-1-es siker lett.

 

Nem volt egyszerű dolguk a csapatoknak a januári hidegben (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

Nem volt egyszerű dolguk a csapatoknak a januári hidegben (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

 

A második összecsapásra mindkét vezetőedző teljesen más összeállítást álmodott meg, főként az egyenlő mérkőzésterhelés jegyében, így a házigazdánál is több fiatal kapott lehetőséget a bizonyításra. A Tiszakécske ezt a meccset már jobban kezdte, a félidőben 2-1-re vezetett, sőt, Farkas Norbert második góljával már 3-1-es előnyben volt az 50. percben. A Békéscsaba azonban nem adta fel és a sérüléséből visszatérő Faragó Tomás duplájával előbb egyenlített, majd Bán Benedek a 88. percben kialakította a 4-3-as végeredményt.

A csabaiak NB II-es csapata legközelebb a Szolnok ellen szerepel felkészülési találkozón. A helyszín ezúttal a Kórház utcai stadion műfüves pályája lesz január 26-án 13 órától.

 

További programok »

Sport

Kilenc magyar úszó pozitív tesztje, a békéscsabai Bohus Richárd is fertőzött

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek - közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azok után, hogy a nap folyamán Kapás Boglárka és Kozma Dominik is bejelentette: megfertőződött. A békéscsabai születésű, jelenleg BVSC-ben sportoló Bohus Richárdnak is pozitív lett a tesztje.
2020. március 31. 20:30
FEL