Labdarúgás: Háromgólos csabai vereség a DVTK-tól

2021. július 7. 19:33 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre rekkenő hőségben játszotta második előkészületi mérkőzését Telkiben. A rendhagyó, kétszer 60 perces találkozón az első osztálytól búcsúzó Diósgyőr együttese 4-1-es győzelmet aratott - számolt be a csabai klub hivatalos oldalán.

Békéscsaba 1912 Előre – DVTK 1-4 (0-2)
Telki Edzőközpont. Vezette: Solymosi Péter (Szert Balázs, Máyer Gábor)

Békéscsaba: Krnács - Nagy S., Albert, Bora, Mikló - Sipos, Horváth P., Ilyés - Lukács, Máris, Varga Sz. Cserék: Laky, Puskás, Fazekas, Farkas, Tóth B., Mészáros, Hodonicki, Kitl, Kovács Á., Paudits, Gránicz, Borbély B. Vezetőedző: Preisinger Sándor

DVTK: Póser - Eperjesi, Szatmári, Hegedűs, Bárdos - Zsemlye, Szeles, Zsolnai - Suljić, Jurek, Hornyák. Cserék: Borsos, Orosz, Polgár, Karan, Szűcs K., Bokros , Oláh B., Kispál, Németh M., Makrai, Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Gránicz Patrik (64. -11-esből) ill. Eperjesi (8.), Zsemlye Balázs (47.), Karan (71.), Makrai (107. - 11-esből).

A 8. perc végén Eperjesi Gábor elé került a labda, aki az alapvonal közeléből kapura lőtt, lövése pedig Krnács kapus lábáról pattant a hálóba (0-1). Az első felvonásban főképp a DVTK tudta irányítani a játékot, csupán néhány lehetőség adódott a csabaiak előtt, de ezeket nem sikerült gólra váltani. A 47. percben Zsolnai szabadrúgása után Zsemlye Balázs emelkedett a legmagasabbra és tisztán fejelte a kapuba a játékszert (0-2).

A második hatvan percre komplett sorcserék következtek és ezzel a játék képe is megváltozott. Többet támadott az Előre, a piros-fehérek csak ritkán tudtak a saját területükről kimozdulni – azt viszont az esetek jó részében igencsak veszélyesen tették. A 64. percben összejött a szépítés, Szűcs Kornél szabálytalankodott a tizenhatoson belül és a jogosan megítélt büntetőt Gránicz Patrik értékesítette (1-2). A diósgyőri pontrúgások továbbra is zavart okoztak a lila-fehér védelemben és a 71. percben egy szöglet után Dejan Karan fejelt a vendég kapuba (1-3). Tovább gyötörte ellenfelét az Előre, de a számtalan kidolgozott lehetőségből egyet sem sikerült értékesíteni. Ahogy lenni szokott a futball büntetett és a 107. percben Oláh Bálintot csak szabálytalanul tudták szerelni a csabai védők. Az újabb tizenegyest Makrai Gábor lőtte az elvetődő Laky kapus mellett a kapu közepébe, beállítva ezzel a végeredményt (1-4).

A csabaiak 4-1-es vereséget szenvedtek második felkészülési mérkőzésükön. Preisinger Sándor együttese a telki edzőtábor utolsó napján, szombaton a szintén másodosztályó Csákvár ellen lép pályára.

 

További programok »

FEL