Labdarúgás: Előnyből kapott ki az Előre a Kisvárdától

2021. július 1. 10:22 | behir

Az NB II-es rajtra hangoló Békéscsaba 1912 Előre 2-1-es vereséget szenvedett az élvonalbeli Kisvárda Master Good együttesétől szerda este - írja a csabai klub hivatalos oldala.

Békéscsaba 1912 Előre – Kisvárda Master Good 1-2 (1-0)

Békéscsaba. Játékvezető: Takács Tamás (Flinta Zoltán, Zahorecz Roland)

Békéscsaba: Krnács Richárd (35), Bora György (55), Sipos Gábor (23), Albert István (25), Horváth Péter (77), Nagy Sándor (5), Szabó Péter (11), Puskás Gábor (81), Varga Szabolcs (37), Máris Dominik (15), Lukács Raymond Barna (30). Cserék: Laky László (73), Mészáros Márk (8), Farkas Márk (4), Hodonicki Márk (28), Mikló Roland (19), Kitl Miklós (6), Ilyés Tamás (17), Gránicz Patrik (7), Kovács Ádám Tibor (22), Abiola Aman Grant (3), Borbély Bence Boldizsár (14). Vezetőedző: Preisinger Sándor

Kisvárda: Dombó Dávid (32), Hei Viktor (30), Rubus Tamás (33), Herdi Prenga (39), Matheus Leoni (25), Yanis Karabelov (8), Ötvös Bence (6), Lazar Zlicic (3), Driton Camaj (77), Jelena Richárd (34), Gosztonyi András (14). Cserék: Artem Odyntsov (12), Czérna Erik (23), Anton Kravchenko (4), Lazar Cirkovic (5), Slobodan Simovic (45), Jaroslav Navrátil (20), Claudiu Bumba (10), Horváth Zoltán (9), Jasir Asani (91), Nagy Mihály Krisztián (26). Vezetőedző: Joao Janeiro

Jó tempóban kezdett mindkét csapat a rekkenő hőségben és a Békéscsaba Albert István fejesével már a 6. percben veszélyeztetett. A továbbiakban sem látszott a két csapat közötti osztálykülönbség, annak ellenére sem, hogy a 21. percben Lazar Zlicic a csabai kapufát találta el. A 27. percben aztán góllá érett a csabai akarat, hiszen a friss igazolás, Varga Szabolcs higgadt megoldással játszotta tisztára magát és szerezte meg a vezetést (1-0). A 30. percben éledezni látszott a Kisvárda, a hazai kapu előtt keletkezett némi zavar és előbb Krnács Richárdnak, majd a védelemnek kellett menteni a helyzetet. A 40. percben Lukács Raymond is betalált, de les miatt a gólt érvénytelenítette a játékvezető.

A második játékrészre komplett sort cserélt Preisinger Sándor, csak a bemutatkozó Sipos Gábor maradt az első garnitúrából a pályán. A 48. percben Kovács került helyzetbe, de nem változott az eredmény. Az 50. percben Navrátil előtt adódott lehetőség, de Laky kapus védett. Az 52. percben Slobodan Simovic emelkedett magasabbra a védőknél és megszerezte a Várda egyenlítő találatát (1-1). A 60. percben Gránicz, majd három perccel később Kitl lőtt kapura, de kimaradtak a lehetőségek. A 66. percben Borbély váltotta Sipost, aki rendesen kidolgozta magát és határozott játékával kiérdemelte a szerény létszámú csabai publikum dicséretét. A 76. percben Nagy Krisztián révén megfordította az eredményt a vendég együttes (1-29. A 81. percben Asani kapufája, majd két perccel később Horváth Zoltán helyzete borzolta még a kedélyeket, de az eredmény már nem változott.

Összességében a mérkőzés elérte célját, hiszen a csabaiak szakmai stábja igen jó képet kapott az újoncokról és a próbázókról, jó tempó és néha látványos megoldások is fűszerezték a találkozót. A győzelmet ugyan a vendégek tudhatták magukénak, de még egyszer ki kell emelni, hogy egyáltalán nem volt észrevehető a két csapat közötti differencia, így a találkozó egészen jó alapot képezhet a folytatásra.

További programok »

FEL