Labdarúgás: Büntetőt rontott a Csaba a 93. percben, így kikapott a Budaörstől

2021. április 25. 19:08 | Kovács Dávid

Egy vitatható tizenegyessel, 1-0-s vereséget szenvedett a Budaörs otthonában a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II 34. fordulójában. Preisinger Sándor csapata többször is egyenlíthetett volna a hajrában, de Lukács Raymond a 93. percben egy büntetőt is elhibázott, így ezúttal sem sikerült a pontszerzés.

BUDAÖRSI SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1-0 (0-0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Molnár Attila (Király Zsolt, Vörös Dániel).
BUDAÖRS: Szabó B. – Menyhárt (Vágó 89.), Zsidai, Kékesi, Pintér D. – Fényes, Horváth E. (Sajbán M. 59.), Petneházi, Molnár T. – Halmai (Halácsi 76.), Pethő. Vezetőedző: Márkus Tibor
BÉKÉSCSABA: Krnács – Horváth P., Fazekas L., Bora, Kitl – Szabó P., Nagy S., Kasik – Kovács Á. (Lukács 56.), Paudits, Pantovic (Gránicz 76.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Gólszerző: Pethő (77., 11-esből)

A Budaörs a középmezőny tetejéhez tartozik, de feljutási esélyei már nincsenek, a Békéscsaba viszont hét pontra van a kiesőzónától, így a vendégek számára bírt nagyobb téttel az összecsapás. Preisinger Sándor csakúgy, mint a tavaszi szezon nagy részében, most is sok sérült játékosára nem számíthatott, így Kitl Miklós ezúttal a védelemben kapott lehetőséget.

A csabaiak a 2. percben óriási helyzetet rontottak el, egy bal oldali beadás után Kovács Ádámnak csak be kellett volna passzolnia a labdát az ötösről, de lemaradt a centerezésről. A hazaiak a 19. percben dolgozták ki az első nagy lehetőségüket: Petneházi Márk passza után Molnár Tibor gurított a jobb alsó sarok mellé. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de a vendégek masszívan védekeztek, sőt, az első félóra végén Paudits Patrik vihette a védőjére egy az egyben a labdát, egy csel után 15 méterről lőtt, Szabó Balázs azonban védte a lövést. Nyolc perccel később is a Békéscsaba veszélyeztetett: előbb Nagy Sándor 15 méteres fejesét, majd Kitl Miklós széllel segített szögletét kellett kiütnie Szabónak. Az első félidő ráadásában újra a szél tréfálta meg majdnem a hazai kapust: Nikola Pantovic távoli szabadrúgása után kis híján behullott a labda a hosszú felső sarokba, végül a hálóőr kiütötte a labdát, így maradt a gólnélküli állás a szünetben.

A második játékrész első negyedórája nem hozott izgalmas eseményt, az első félidő sem volt magas színvonalú, de a szünet után sem remekeltek a csapatok. A 61. perc hozta az első említésre méltó helyzetet: egy hazai szöglet után lecsorgó labdával Pethő Bence fordult kapura, de lövése fölé ment. Továbbra is a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a Békéscsaba védelme jól állt a lábán. A vendégek a 73. percben közel álltak a vezetés megszerzéséhez: Nikola Pantovic 20 méterről tekert kapura, Szabó azonban szögletre ütötte a labdát a bal felső sarok elől. Ezt követően felgyorsultak az események, hiszen a 75. percben Halmai Ádám fejesét kellett védenie Krnács Richárdnak. Egy perccel később véleményes tizenegyeshez jutott a Budaörs, miután Pethő Bence adta meg magát könnyedén Bora György szorításában. A büntetőt a sértett, Pethő értékesítette, ezzel vezetéshez juttatva csapatát (1-0). A lilák ezután elindultak az egyenlítésért, a 81. percben Gránicz Patrik fejelt nem sokkal a jobb alsó sarok mellé, egy perccel később pedig Szabó Péter hibázott nagy helyzetben, Szabó Bence bravúrral védett. A 88. percben Kitl ment el a bal oldalon, középen Gránicz Patrik érkezett, aki belsővel helyezett volna a bal alsóba, de Szabó remekül hárított. A 93. percben óriási egyenlítési lehetőséghez jutott a Békéscsaba: a gólszerző Pethő buktatta Lukácsot, a játékvezető pedig ezúttal is tizenegyespontra mutatott. Lukács Raymond azonban a bal kapufa mellé rúgta a büntetőt, a jobbra vetődő Szabónak esélye sem lett volna a hárításra.

A Budaörs egy vitatható tizenegyessel 1-0-ra nyert a Békéscsaba ellen, amely ugyan az egész mérkőzésen mutatott teljesítménye miatt rászolgált volna a döntetlenre, de az utolsó percben elrontott büntető miatt mégsem érdemelt pontot. Preisinger Sándor csapata maradt a 14. helyen és továbbra is hét pontra van a kieső helyen álló, tavaly még NB I-es Kaposvártól.

 

További programok »

Sport

FEL