Labdarúgás: Békéscsabán folytatta remeklését a Budaörs - galériával

2020. november 4. 20:10 | Kovács Dávid

A koronavírus és a sérülések miatt ezer sebből vérző Békéscsaba 1912 Előre 2-0-s vereséget szenvedett a Budaörstől, amely zsinórban hatodik sikerét aratta a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában.


BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAÖRSI SC 0–2 (0–1)
Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Veizer Roland (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Czvalinga, Fazekas, Lászik, Szabó Zs. – Pantovics, Pilán (Zelik a szünetben), Styecz (Sipaki 87.), Kasik (Csicsely 71.) – Horváth P., Gránicz. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa, Kékesi, Fényes, Zeke – Molnár Cs., Sajbán (Zsidai 75.) Petneházi – Halmai (Halácsi 83.), Pethő (Molnár T. 68.), Csiki (Petró, 75.). Vezetőedző: Márkus Tibor.
Gólszerző: Horváth Péter (39.-öngól), Csiki (57.)

A vasárnapi szombathelyi mérkőzés óta sem lett jobb a helyzet a csabai klubnál, a koronavírus miatt továbbra is sok volt a hiányzó. Az első keretből csak hét játékos állt rendelkezésre, ráadásul Hodonicki Márk sérülés miatt bővítette a maródiak listáját.

A budaörsiek ráadásul kiváló formában a 2. helyről várták az összecsapást. Ennek megfelelően jól is kezdtek, Krnács Richárdnak kétszer is mentenie kellett. A házigazda a 9. percben jelentkezett először: Gránicz közeli lövésénél Kovács Péter hárított. Ezt követően a vendégek uralták a találkozót, Halmai, Pethő és Csiki is veszélyes volt a kapura, de a lilák védelme állta a sarat. Márkus Tibor együttese a 39. percben került előnybe: egy szöglet után Pethő Bence csúsztatott, a labda pedig Horváth Péterről pattant a hazai kapuba (0–1). A Csaba még a félidő utolsó percében egyenlíthetett volna, azonban Pantovic kiváló átadása után Styecz lövése célt tévesztett.

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A szünet után négy perccel is a hazaiak veszélyeztettek, Szabó Zsombor viszont kapu mellé fejelt. Csabai egyenlítés helyett az 57. percben megduplázta előnyét a Budaörs: Csiki Norbert értékesített egy ziccert nagy magabiztossággal (0–2). Az első játékrészben Krnács nyújtott jó teljesítményt a kapuban, a fordulást követően pedig Kovács Péter a másik oldalon. Egy perccel a találat után Szabó Zsombor próbálkozását, a 67. percben pedig Nikola Pantovic csavarásánál volt a helyén a hálóőr. Ha pedig már ő sem tudott menteni, akkor jött egy védő: Petneházi szabadított fel Czvalinga fejese után, a második próbálkozás pedig már kapu fölé ment. A házigazda nem adta fel, a hajrában Pantovic és Sipaki is szépíthetett volna, de a gólszerzés ezen az estén sem jött össze.

Preisinger Sándor csapata azonban ebben a nehéz szituációban, egy 5-0-s vereség után sem zuhant össze és helytállt a Budaörs ellen. A Csaba továbbra is a 8. pozíciót foglalja el, hétvégén pedig Debrecenbe utazik, ha nem halasztják el azt az összecsapást sem. Márkus Tibor csapata pedig folytatta remeklését, zsinórban hatodik bajnoki sikerével megtartotta a 2. helyet a tabellán.

 

Galéria

 

További programok »

FEL