Labdarúgás: A hatékony csabai támadójáték döntött

2019. augusztus 13. 09:33 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 2-0-ra verte a Vasast a labdarúgó Merkantil Bank Liga harmadik fordulójának hétfői mérkőzésén.

A fővárosiak kezdtek jobban, Birtalan Botond és Király Botond is helyzetbe került, de a hazaiak gyorsan reagáltak és első akciójuk már gólt is eredményezett. A 10. percben Pilán Márkó jobb oldali beadása után Bidzilya Anton lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A félidő folytatásában inkább a Vasas kezdeményezett, de csak labdabirtoklási fölényig és távoli kapuralövésekig jutott.

A második játékrészben is az angyalföldiek járatták többet a labdát, de a csabaiak önfeláldozóan, egymást mindig kisegítve védekeztek. A sérült Ribánszki László helyén védő Uram Jánosnak a 48. percben kellett bravúrt bemutatnia, amikor Tóth Bence szabadrúgását tolta a kapu fölé. A Békéscsaba a 69. percben duplázta meg az előnyét, amikor Nikola Pantovic szögletét követően Faragó Tomás csúsztatott a léc alá (2-0). Úgy tűnt, a piros-kékek az utolsó húsz percben már nem hisznek a pontszerzésben, ráadásul Pantovic révén a hazaiaknak volt ziccerük a háromgólos előnyhöz a 72. percben.

A hajrában már nem változott az eredmény, a Békéscsaba 2-0-ra nyert és megszerezte második győzelmét a szezonban. A lilák 6 ponttal feljöttek a tabella 4. helyére és legközelebb vasárnap a Nyíregyháza otthonában lépnek pályára.

Galéria

 

 

További programok »

Sport

Érmekért utaznak szarajevói VB-re a magyar kick-boxosok

Tizenkét felnőtt és hat veterán versenyző képviseli Magyarországot a szarajevói kick-box világbajnokságon, október 22 és 26 között. A boszniai fővárosban az immár NOB által is elismert WAKO kick-box világszervezet hét szakága közül a light-contact, a low-kick és a K1 szabályrendszerekben küzdenek meg egymással a földkerekség legjobbjai.
2019. október 21. 14:14
FEL