Labdarúgás: A Békéscsaba legyőzésével feljutott a Gyirmót az NB I-be

2021. május 16. 21:05 | Kovács Dávid

A Gyirmót 4-0-ra legyőzte a Békéscsaba 1912 Előre együttesét a labdarúgó NB II 38. fordulójában. A győriek ezzel a sikerrel a Vasast megelőzve a második helyen végeztek és feljutottak az élvonalba, míg a csabaiak a 15. helyen zártak.

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 4–0
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 700 néző. Vezette: Berke Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Garai Péter)
GYIRMÓT: Hársfalvi (Rusák 25.) – Major, Karacs, Széles, Szegi – Vass Á. – Radics, Hajdú (Herjeczki 84.) – Nagy P. (Heffler N. 68.) – Simon A. (Lustyik 84.), Lencse (Varga B. 68.). Vezetőedző: Csertői Aurél
BÉKÉSCSABA: Laky – Horváth P., Farakas M., Bora, Fazekas, Kasik – Szabó P., Kovács Á. (Sipaki 84.), Gránicz (Ilyés 84.) – Lukács (Styecz 46.), Paudits (Pantovic 55.). Vezetőedző: Preisinger Sándor

Gólszerző: Karacs (6.), Hajdú Á. (40.), Lencse (44., 55.)

A gyirmótiak úgy kezdték a meccset, hogy győzelem esetén feljutást ünnepelhetnek, ezzel szemben a csabaiak számára nem volt igazi tétje a mérkőzésnek, hiszen a bennmaradást már korábban kiharcolták, egy bravúros sikerrrel is csak a 12. helyre léphettek volna fel.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a meccset és már a 6. percben vezetést szereztek: Nagy Patrik a bal szélről ívelt középre, középen Karacs Dániel csúsztatott, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki (1-0). Az első negyedórában is a Gyirmót irányított, majd az első csabai lehetőségnél Lukács és Hársfalvi ütközött a hazaiak ötösén belül, a kapust le is kellett cserélni, Rusák érkezett a pályára. A Békéscsaba a 35. percben közel volt az egyenlítéshez: Paudits Patrik fejese azonban a felső lécen csattant. Négy perccel később Gránicz Patrik szabadrúgása után Rusáknak akadt védenivalója. 1-1 helyett azonban egy perccel később jött a második hazai gól: Major jobboldali beadása után Hajdú Ádám fejelt a kapuba (2-0). A félidő végén Lencse László a kapust is kicselezve értékesítette a helyzetét, ezzel pedig szinte el is döntötte a mérkőzés és a feljutás sorsát (3-0).

A második félidőből tíz perc telt el, amikor Simon és Lencse összjátéka után utóbbi megszerezte második gólját, ezzel végleg lezárva a mérkőzést (4-0). A vendégek az utolsó húsz percre fordulva szépíthettek volna, de Lukács és Styecz sem célzott elég pontosan. A Gyirmót 4-0-ra nyert és kiváló idei szereplésével megőrizte a második helyet az utolsó fordulóban és feljutott az élvonalba. Az NB II-es bajnoki címet a Haladást 4-2-re legyőzó Debreceni VSC szerezte meg. A hajdúságiak egy év után térnek vissza a legjobbak közé. A Vasas az utolsó fordulóban hiába győzte le az ETO FC Győrt, végül sokba került a gyenge bajnoki kezdés és az egy héttel ezelőtti, Nyíregyházán elszenvedett vereség. Az angyalföldiek hiába számítottak a feljutás nagy esélyesének, végül jövőre is a másodosztályban szerepelnek.

A Békéscsaba 1912 Előre a jó bajnoki kezdés után elveszítette edzőjét, a Vasashoz távozó Schindler Szabolcsot, majd Preisinger Sándor érkezése után a koronavírus-járvány is végigsöpört a csapaton. A tavaszi folytatásban sem sikerült javítani, a sok sérülés mellett sokszor a szerencse sem állt a csapat mellé, így a szezon végén a kieső helyek közelébe sodródott. A hajrában a hazai pályán megszerzett hét ponttal végül a másodosztályú tagság nem fogott veszélyben, de a klubvezetés valószínűleg nem elégedett a 15. helyezéssel.

 

További programok »

FEL