Labdarúgás: A három pont itthontartása a cél

2018. augusztus 24. 15:01 | Papp Ádám Sándor

Ötödik bajnoki mérkőzésére készül a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata, hiszen vasárnap a Pest megyei Monor együttese érkezik a Kórház utcai stadionba. A lilák múlt hétvégi vereségük után a tabella második helyéről visszacsúsztak az ötödik pozícióba.

A csabai gárda a jó bajnoki rajtot követően múlthét vasárnap elszenvedte idei első vereségét Zalaegerszegen. A 3-1-re elveszített találkozó után azonban a lilák bíznak abban, hogy csupán hullámvölgybe kerültek, amelyből szeretnének minél hamarabb kilábalni és folytatni korábbi szériájukat.

– Nagyon sajnáljuk, hogy a negyedik fordulóban elvesztettük a veretlenségünket, nem így terveztük. Sajnos ez egy olyan mérkőzés volt, ahol semmi sem jött össze, de már nem szeretnénk azzal a meccsel foglalkozni, hanem csak arra koncentrálunk, ami még előttünk van – árulta el Babinyecz Balázs.

Több játékosnak is különleges mérkőzés lesz a hétvégi, Monor elleni összecsapás, hiszen a lila-fehérek közül többen egykori csapattársak ellen lépnek pályára.

– Úgy gondoljuk, hogy a két csapat közül nem nekünk kell alkalmazkodni, szóval mi a saját játékunkat fogjuk játszani. Van néhány játékosunk, akiknek ez presztizs meccs, hiszen az MTK második csapata ellen játszunk, ezért megpróbálunk mindent megtenni a győzelem érdekében – fogalmazott Lustyik Levente.

A liláknak több sérültje is van: Boér Gábor nem tudja bevetni például két rutinos játékosát, Nagy Sándort és Mészáros Márkot sem. Ennek ellenére a vezetőedző bízik játékosaiban és a három pont megszerzése lesz a cél a Monor ellen is.

– A sérülésekkel meg kell küzdenünk. Egy elég peches sorozatban vagyunk ezen a területen, de mindig az a legjobb 11, aki kifut a pályára, ehhez ugyanúgy tartom magam, mint korábban, nem fogunk erre semmit. Az biztos, hogy egy soha nem látott, fiatal csapattal futunk pályára a hétvégén. Két rutinosabb játékos esett ki a keretből, így még jobban megfiatalodunk – emelte ki Boér Gábor.

A Békéscsaba–Monor bajnoki összecsapás vasárnap 19 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

További programok »

FEL