Labdajátékokat próbálhattak ki az óvodások

2022. szeptember 24. 07:24 | Szabó Judit

Családi és sportnapot tartott a Mackó-Kuckó Óvoda mindkét intézménye a jaminai sportpályán péntek délután, a Decathlon Sportáruház támogatásával és koordinálásával.

A programon mindkét óvoda gyermek- és szülői közössége részt vett. Játékos sportversenyek, vetélkedők szerepeltek a programban, a cél az egészséges, sportos életmód és szemlélet alakítása volt. A Mackó-Kuckó Óvoda tevékenységközpontú intézmény, ahol a labdajáték bekerült az alapprogramba. A intézmény óvodapedagógusa kiemelte, hogy a labdajátékokkal az egészséges és a tudatos életmódra szeretnék nevelni a gyerekeket. 

– Azért lett családi nap is, hogy az esetleg ez iránt nem érdeklődő szülők is belelássanak abba, milyen lehet az egészségesebb életmód. Rengeteg mozgással, étrenddel és vízfogyasztással kapcsolódik össze – emelte ki Rálik Anita.

Az óvoda tavasszal kötött megállapodást az egyik békéscsabai sporttermékeket forgalmazó céggel. Innen jött az ötlet, hogy közösen hozzanak létre egy sportnapot. Az áruház igazgatója elmondta, hogy támogatják az ilyenfajta megkereséseket.

– Az alapján döntöttünk úgy, hogy megszervezzük, mert jó érzés, amikor a kicsik és a nagyok együtt mozognak, a családok együtt tesznek az egészségükért – fejtette ki Már Norbert.

A gyerekek a regisztrációkor kaptak egy kis kártyát, amelyre öt pecsétet gyűjthettek össze. Az állomásokon olyan labdajátékokat próbálhattak ki, mint röplabda, ping-pong, foci, kézilabda, kosárlabda vagy tollaslabda. A pecsétek összegyűjtése után egy tombolasorsoláson vehettek részt a kártyákkal, ahol tízezer forintos vásárlási utalványt nyerhettek. 

– Nagyon jól érezzük magunkat, szerencsénk is van, hogy kisütött a nap. Kicsit aggódtunk, hogy esni fog az eső, de szerencsére nem. Az a legfontosabb, hogy a gyerekek élvezzék a napot – emelte ki Heidt Nóra, az egyik édesanya.

A gyerekek az egészséges életmódra való nevelése mellett megismerhették az egyes labdajátékokat, hogy a későbbiekben könnyebben tudjanak sportágat választani maguknak. 

Galéria

 

További programok »

FEL