Egy nap sport a Rendezvénypajtában

2017. szeptember 10. 13:17 | behir.hu

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete egész napos családi és sportnapot szervezett a Csabai Rendezvénypajtában, ahol előadások, bemutatók és szórakoztató programok várták az érdeklődőket.

Több izgalmas előadással is készültek a szervezők, hiszen dr. Bereczki Zsolt sportorvos adjunktus az egészség karbantartását helyezte a középpontba, Vozár Attila az ultramaratonok világába kalauzolta el az érdeklődőket, míg Major Szilvia a boccia sportág rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot. A szervező Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete is több programmal készült, Mihály Tünde konduktor és Gergely Nóra gyógypedagógus mutatta be az egyesület munkáját.

A programban a sportolás is előtérbe került, Gyáni János vezetésével a Békés Megyei Kano Judo SE tagjai egy cselgáncs edzést rögtönöztek, az Aerofit DSE fit kid bemutatóval készült. Kiss Roland koordinálásával a gör- és a jéghokit próbálhatták ki a fiatalok, de játékos katonai testnevelés és airsoft is szerepelt a programban a Magyar Honvédség közreműködésével. Az egyik legnépszerűbb helyszín a BRSE szereplése volt, hiszen a vállalkozó szelleműek röplabdázhattak a bajnokcsapat tagjaival. A Tour de France világát egy szimulátor és Mészáros Zoltán hozta el, de Varga Adrienn mozgásfejlesztő játékai is vonzották az érdeklődőket.

Emellett darts, asztalitenisz, tollaslabda, és foci is várta a résztvevőket, de a Bábika Játszóház is izgalmas programokkal készült, valamint lovas kocsikázásra is lehetőség nyílt. A napot termékbemutatók és tanácsadások tették teljessé, csabai kolbászt, sajtot, termelői mézet, kistermelői lekvárt és szörpöt is kóstolhattak az érdeklődők.

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL