Különleges szemüvegen át tekinthettek be a szakmák világába a gyerekek

Szakmavilág elnevezéssel szerdán roadshow érkezett Békéscsaba főterére. A szakmákat népszerűsítő rendezvényen egy kamion várta az általános iskolás diákokat, akik egy virtuális szemüveg segítségével tekinthettek be a szakmák világába.

 

 

A kamion reggel nyolctól várta az általános iskolás diákcsoportokat a város főterén, ahol többek között a vendéglátói, építői-, divat- és gépjárműipari területekre nyerhettek betekintést. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indította el a szakmákat népszerűsítő rendezvényt. Az úgynevezett VR szemüvegek használatával nyolc perc alatt ismerkedhetnek meg a szakmákkal.

– Manapság a gyerekek ingerküszöbe nagyon magas és egészen más, mint az én generációmnak. A virtuális szemüveg nagy vonzóerő számukra. Ugyanakkor a szemüveggel meg tudjuk mutatni a szakmákat, annak területeit. Ma négy szakmaterületet mutattunk be a gyerekeknek – fogalmazott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője, Mészárosné Szabó Anna.

Békéscsabán több, mint kétszáz általános iskolai felső tagozatos diák próbálhatta ki a négyféle szakmát. A roadshow következő állomása Székesfehérvár lesz.

Megosztás:

Címke: , , , ,