Különleges meglepetéssel köszöntötték a 90 éves Born Miklóst a balassisok

2021. április 5. 12:05 | Varga Diána

Born Miklóst, a Balassi Táncegyüttes legendás művészeti vezetőjét, koreográfusát köszöntötték születésnapja alkalmából, méghozzá egy erkélykoncerttel hétfőn.

Born Miklós már 1948-tól tagja volt a táncegyüttesnek és egészen 1991-es nyugdíjba vonulásáig volt az együttes művészeti vezetője, koreográfusa. Az őt váltó tanítványa, idősebb Mlinár Pál, a táncegyüttes jelenleg művészeti vezetője kérdésünkre elmondta: mestere és közte húsz év korkülönbség van, ezért nem ritkán közösen ünnepelték születésnapjaikat. Ezúttal a koronavírus-járvány miatt az ünnepségnek a hagyományostól eltérő formáját kellett választaniuk, így úgy döntöttek, hogy a táncegyüttes korábbi tagjait összegyűtjve, a Békés Banda zenei aláfestésével köszöntik az idős mestert. 

 

Born Miklós otthona ablakából fogadta a balassisok köszöntését. Fotó: 7.TV/Kovács Dénes

Born Miklós otthona ablakából fogadta a balassisok köszöntését. Fotó: 7.TV/Kovács Dénes

Born Miklós otthona ablakából fogadta egykori tanítványai jókívánságait. Mint mondta, sokakat tanított határon innen és túl, számtalan európai országot járt be a táncegyüttessel, sok helyen a Balassi révén ismerték meg Békéscsaba nevét. Hozzátette: feltett szándéka volt, hogy szülővárosában táncoljon, tanítson, ezt véghez is vitte, sőt: ma már nem csak a Balassi az egyetlen táncegyüttes a városban, ennek pedig nagyon örül.

 

Galéria

 

További programok »

FEL