A Kis Samu – Born Miklósra emlékeztek hétfőn

2024. június 11. 11:40 | Csiffáry Zsuzsanna

A Balassi Táncegyüttes egykori művészeti vezetőjére, Born Miklósra emlékeztek hétfőn. A műsor öt táncegyüttes és Czitor Attila színművész közreműködésében valósult meg.

Born Miklós, az együttes alapító tagja, koreográfusa és művészeti vezetője halálának első évfordulója alkalmából készült ünnepi műsorral a Balassi Táncegyüttes. A közönség a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán láthatta a zenés-táncos műsort. A nagyérdemű időpontot is választhatott, ugyanis a műsort előadták 16 és 19 órakor is. A két előadás között a Balassi Bálint Magyar Művészetek Házának falán egy emléktáblát avattak fel, amelyet Szarvas Péter polgármestere leplezett le.

 

Kép: Behir.hu


A műsorban közreműködött a Balassi Táncegyüttes, az Őszülő Halánték Táncegyüttes, a gyulai Körös Táncegyüttes egykori táncosai, a Dűvő Zenekar, valamint Czitor Attila színművész. Az előadást Mlinár Péter, a Balassi Táncegyüttes művészeti vezetője rendezte.

– A műsor összeállításának egyik fő szempontja az volt, hogy megvizsgáltuk Born Miklós szakmai munkáját, mi volt az, amit ő hozott létre. Vegyük például az emblematikus koreográfiáit, a  táncokat. Illetve, melyek voltak azok a műhelyek a Balassi mellett, ahol tevékenykedett és alkotott, kik voltak azok a táncosok, akik dolgoztak vele – fogalmazott a művészeti vezető. 

Galéria

 

További programok »

FEL