Kukely Anna két évig még biztosan Békéscsabán marad

2020. május 25. 11:47 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE legközelebb augusztusban léphet pályára tétmérkőzésen, amikor kezdetét veszi a 2020/2021-es versenykiírás. A klub már lezárta az előző szezont mind szakmailag, mind pedig gazdaságilag és a jövő dolgoznak. A lila-fehérek új koncepciója az, hogy minél több fiatal játékost alkalmazzanak az első keretben, ennek egyik fontos alappillére Kukely Anna.

Az utánpótlás válogatott kézilabdázó a félbeszakadt 2019/2020-as szezonban alapembere volt a Békéscsabai Előre NKSE-nek. Kukely Anna 18 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14-szer volt eredményes. Ez a szám elsőre nem tűnik soknak, de a 16 esztendős játékosnak ez még csak a második felnőtt szezonja volt. Az ifjúsági első osztályban a csapata legjobbja volt: 14 meccsen 96-szor vette be az ellenfelek kapuját. Az Előre utánpótlás csapatának esélye lett volna a bajnoki cím megszerzésére is, de a koronavírus-járvány miatt a bajnokság befejeződött. Az elnökség időközben két évvel meghosszabbította az ő és testvére, Kukely Klára szerződését. Kukely Annával az előző szezonról és a jövőről beszélgettünk, mielőtt még a csoportos edzések kezdete előtt.

 

– Hogyan értékeled a felnőtt csapat teljesítményét?

– Úgy gondolom, hogy ha ezt a bajnokságot végig tudtuk volna csinálni és nincs ez a megszakítás, akkor okozhattunk volna még meglepetéseket, főleg hazai pályán.

 

– Az ifi csapatnak esélye volt a bajnoki cím megszerzésére, mennyire fájó az, hogy így ért véget a bajnokság?

– Az a legfájóbb, hogy így nem volt esélyünk arra, hogy utolérjük vagy akár meg is előzhessük az előttünk álló két csapatot. Szerettünk volna bekerülni a négyes döntőbe, meg szerettük volna mérettetni magunkat más csapatokkal is. Kíváncsiak lettünk volna arra, hogy mégis milyen helyezést tudunk elérni.

 

 

– Utánpótlás válogatott játékosként mennyire jött rosszul ez a leállás?

– Egyértelműen nem jött jókor ez az egész, nyáron lett volna a világbajnokságunk Horvátországban, de most azt sem tudjuk, hogy egyáltalán megrendezik-e valamikor. Semmiféleképpen sem állok le, nem szabad kiesnem a ritmusból, hiszen bármikor jöhet egy telefon, hogy mégiscsak megrendezik a világbajnokságot.

 

– A következő szezonban is az Előrét erősíted. Hogy látod, eljött a fiatalok ideje?

– Igen, maradok Békéscsabán. Hogy eljött-e a fiatalok ideje? Az ő szerepeltetésük Békéscsabán mindig is hagyomány volt, mindig nagyon sok játéklehetőséget kaptak a fiatalok. Mindenféleképpen szükségünk van még az idősebb, rutinosabb játékosokra. Azt, hogy mit tartogat számomra a jövő, még nem tudom, majd meglátjuk, de sok játéklehetőségre számítok és szeretnék stabil NB I-es játékos lenni.

További programok »

Sport

Labdarúgás: kikaptak a lilák Debrecenben

A Debreceni Egyetem labdarúgói a szintén az NB II-es rajtra készülő Békéscsaba 1912 Előre gárdáját látták vendégül szombaton, egy barátságos mérkőzésen. Az összecsapáson a DEAC a hajrában szerzett két találatával döntötte el a mérkőzést.
2020. július 12. 15:57
FEL