Közös kerékpározással hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre

2019. szeptember 22. 19:05 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az Autómentes Nap délutánján több, mint száz kerékpáros hívta fel a figyelmet a biztonságos és környezetbarát közlekedési formára. Békéscsaba önkormányzata a Fenntartható Térségért Alapítvánnyal együttműködve azzal a céllal szervezett motorokkal biztosított felvonulást, hogy népszerűsítse a kerékpározást.

A résztvevők a megyeszékhely négy pontjáról, felvezetéssel érkeztek a város főterére, a központi felvonulás indulásához vasárnap délután. A Critical Mass kísérő programjának egyik legfontosabb célja az volt, hogy a szakemberek felhívják a figyelmet az új kerékpárfogalmi létesítmények esetében felmerülő megváltozott közlekedési szituációkra .

– Mivel ezen kerékpárfoglami létesítmények egy része új, így új forgalmi helyzetek vannak, ezért fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk, hogy hogyan kell helyesen és szabályosan közlekedni ezeken a pontokon. Nagyon fontos ezeket újra megmutatni, és akár együtt gyakorolni ezeket a nehéz közlekedési szituációkat – mondta el a Fenntartható Térségért Alapítvány elnöke.

Gyebnár Péter hozzátette: Békéscsaba lakosságának hatvan százaléka rendszeresen kerékpározik. Mint mondta: ezek a biciklisek rendszeresen megjelennek a közutakon is, ezért nagyon fontos, hogy az autósok is odafigyeljenek a kerékpárosokra. Gyebnár Péter kiemelte: ezen a rendezvényen nagy tömegben, együtt jelennek meg a közutakon, ezzel próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy a bringások a közlekedés résztvevői, és fontos, hogy egymásra odafigyelve közlekedjünk.

Délután öt órakor több mint száz kerékpáros indult el a Szent István térről, majd a Szarvasi út - Kazinczy utca - Andrássy út útvonalon bejárták a várost és visszaértek a főtérre, ahol a Critical Mass mozgalom hagyományainak megfelelően mindannyian fejük felé emelték saját kerékpárjukat. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL