Közel százan emelték magasba a bringájukat csütörtökön este

2022. szeptember 23. 10:12 | Szabó Judit

Az autómentes nap csúcspontja Békéscsabán idén is a bringás felvonulás volt. A Critical Mass elnevezésű megmozduláson, és a zárásként említhető bringaemelésen közel százan vettek részt.

Az Európai Mobilitási Hét záróprogramja az autómentes nap, amelyet minden évben szeptember 22-én tartanak meg országosan. Békéscsabán egész napos programokkal készültek a bringásoknak. A békéscsabai önkormányzat és a Fenntartható Térségért Alapítvány közös szervezésében pedig a Critical Mass bringás felvonulásra várták a kerékpározókat. Az egyesület elnöke elmondta, hogy a korábbi években az eső miatt mindig kevesebben voltak, de a csütörtöki időjárás kedvezett a bringásoknak. 

 

Fotó: behir.hu

 

– Ilyenkor tekerünk egyet, demonstrálva azt, hogy a kerékpárosok a közlekedés részei és nagyon fontos, hogy odafigyeljenek a gépjárművezetők a kerékpárosokra. Az elmúlt években mindig esett az eső, most szerencsére gyönyörű időt fogtunk ki, sokan összegyűltek – fejtette ki Gyebnár Péter.

A bringások hat órakor indultak el a Szent István térről motorosok és a Békéscsaba Jaminai Polgárőr Egyesület vezetésével. A közel hat kilométeres távon érintették a Baross utca, Szarvasi út, Kazincy utca valamint az Andrásy út vonalait. 

 

Fotó: behir.hu

 

– Fontosnak tartjuk az autómentes napot, ma reggel is kerékpárral mentünk az iskolába. Illetve volt már, hogy futóbicikli versenyen vettünk részt. Korábban és most is nagyon nagy örömet okozott a gyerekeknek, hogy eljöttünk. Köszönjük a szervezőknek ezt a lehetőséget – emelte ki Csapó-Priskin Klára, az egyik résztvevő.

A bringások a táv teljesítése után a Szent István térre visszaérve közösen a magasba emelték bringájukat, ezzel is szemléltetve a kerékpározás fontosságát. 

További programok »

FEL