Közel négyezer rajz a közlekedésről

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán.

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra a Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján idén 23. alkalommal hirdette meg a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot. A rendőrkapitányságokon működő városi baleset-megelőzési bizottságokhoz 181 oktatási intézményből 3997 alkotás érkezett. Az elmúlt hetekben a rendőrkapitányságok székhelyein, Békés megye 8 városában nyílt kiállítás a gyermekek rajzaiból.

A megyei zsűri április 11-én Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelte a városi kiállításokról továbbjutott munkákat. Az 1799 rajz közül Flóra Virág, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Művészeti Szakközépiskola grafika művésztanára, Lehoczky Péter, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere és Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki a legjobban sikerült alkotásokat. Minden korcsoportból (óvodás, valamint általános iskolás alsó illetve felső tagozatos kategóriákban) 6 – 6 rajzot választottak ki, amelyeket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság továbbít az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz. Emellett a zsűri a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 15 különdíját is odaítélte. A pályázatot támogató intézmények, cégek és vállalkozások képviselői szintén kiválasztották azokat a rajzokat, amelyek készítőit a április 26-án 14 órától Békéscsabán, a Csaba Centerben megrendezésre kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen díjazzák. Az ünnepséggel egyidejűleg 150 rajzból kiállítás is nyílik, a tárlat május 2-áig várja majd az érdeklődőket. 

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: