Közel másfél millió forintot kapott a központi kórház gyermekosztálya

2019. október 14. 18:24 | Gyemendi Réka

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete idén második alkalommal rendezte meg az Ausztrál Jótékonysági Estet. A rendezvényen összegyűjtött adományt a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel és adták át hétfőn.

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete sajtótájékoztatón ismertette a II. Ausztrál Jótékonysági Est eredményeit hétfőn, Gyulán a kórház gyermekosztályán. Juhász Zoltán, az egyesület elnöke elmondta: a tavalyi rendezvényen egymillió forint gyűlt össze a gyermekosztálynak,  idén pedig valamivel több, egymillió háromszázezer forint. Juhász Zoltán úgy fogalmazott: a támogatás a legjobb helyre került, és mindenképpen folytatják a kezdeményezést jövőre is, hiszen ők elkötelezték magukat a gyerekek mellett. 

Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa ismertette, hogy április 1-jén uniós és nemzeti forrásból készült el a gyermekosztály új épülete, az úgynevezett Semmelweis Tömb. A több mint 3000 négyzetméteres gyermekosztályon több mint 74 ágy található. A főigazgató kiemelte, hogy osztályuk család- és bababarát, ugyanis a bent lévő gyermekek szüleinek elhelyezésére is lehetőség van a kórházban. Kiemelte azt is, hogy pályázati forrásokból sikerült fejleszteni az osztályt. A II. Ausztrál Jótékonysági Esten befolyt összegből pedig folytatni fogják a gyermekosztály dekorálását. Két játszószobában már elkészült a mosható, fertőtleníthető tapéta felhelyezése, a jövőben pedig szeretnék a várót is otthonosabbá tenni azzal, hogy mesefigurákkal díszítik a falakat.

 

Galéria

 

FEL