Elismeréseket adtak át a Pándy Emléknap alkalmából

2021. október 19. 16:40 | Erdei-Kovács Zsolt

Kedden délután tartották meg Gyulán a Pándy Emléknapi ünnepi programot, melynek kezdő elemeként emlékfát ültettek el a Békés Megyei Központi Kórház területén, a Szent István út felőli parkban. A csemetét dr. Martyin Tibor osztályvezető főorvos, az emléknap legfőbb díjazottja ültette el.

Az eseménysor ezt követően a Vigadóban folytatódott, ahol dr. Szabó Ferenc orvosigazgató köszöntötte a megjelenteket, a pályakezdőket, valamint a szakorvosi vizsgát tett munkatársakat. Összesen 34 pályakezdő kezdte meg a munkát az egészségügyi intézményben és 13 munkatárs tett szakvizsgát.

A Pándy Nővér kitüntető címet 2021-ben Pardi Ágnes okleveles ápoló vehette át. Mint megfogalmazta, nagyon nagy dolog, hogy ilyen fiatalon kaphatta meg ezt az elismerést. 2002-ben kezdett el dolgozni és 2015 óta dolgozik a sürgősségi betegellátó osztályon. Pardi Ágnes azt is elmondta, hogy munkája mellett jelenleg a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán, egészségügyi menedzser szakon tanul és jövőre fog végezni az iskolával.

A Pándy Nővér kitüntető címet 2021-ben Pardi Ágnes okleveles ápoló vehette át

 

Az esemény zárásaként átadták a Pándy Emlékérmet.

A díjazott, dr. Martyin Tibor, a Békés Megyei Központi Kórház osztályvezető főorvosa úgy fogalmazott, hogy természetesen örül ennek az elismerésnek, de mint minden díj, így ez is csapatmunka eredménye.

– Büszke vagyok a mögöttem álló csapatra, az infektológiai osztály csapatára és azt gondolom, hogy ez nem csupán nekem, hanem nekik is szól – ismertette.

Az infektológia különösen nagy hangsúlyt kapott a COVID-járvány miatt

 

– Az infektológia különösen nagy hangsúlyt kapott a COVID-járvány miatt és valóban fontos, szükséges betartanunk az óvó-védő rendszabályokat, melyek minden nap elhangzanak – emelet ki, aláhúzva: ide sorolható a maszkviselés, a távolságtartás és a kézfertőtlenítés, valamint a védőoltások felvétele is.

Galéria

További programok »

FEL