Fekete-Dombi Ildikó a legrangosabb hazai turisztikai elismerésben részesült

2021. december 20. 13:28 | behir

Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjban részesült a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. ügyvezető igazgatója. Fekete-Dombi Ildikó Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárától és Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesétől vette át az elismerést.

Néhány órával azt követően, hogy kiderült, 2021-ben Gyula városa érdemelte ki az Év turisztikai települése címet a Szallas.hu az Év szállása versenyén, a legrangosabb hazai turisztikai szakmai elismerésben részesült a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. ügyvezető igazgatója - minderről a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Facebook-oldala adott hírt.

Fekete-Dombi Ildikó pénteken Dömötör Csabától, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárától és Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesétől vette át az elismerést.

A Kőrösi Csoma Sándor-díj a turizmus szakma legmagasabb állami kitüntetése, amelyet 2019-ben hívott életre a Magyar Turisztikai Ügynökség az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére. Maga a díj egy látványos alkotás, amely Kőrösi Csoma Sándor életútjához kapcsolódóan egy vándorbotot ábrázol, rajta a következő idézettel: „Keressetek, kutassatok…”.

Fekete-Dombi Ildikó: az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. teljes kollektívájának munkáját ismerték el - Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

 

Fekete-Dombi Ildikónak a kulturális turizmus menedzsmentben betöltött kiemelkedő szakmai munkájáért, Gyula város kulturális örökségi helyszíneinek turisztikai szempontból kimagasló, látogatóbarát irányításáért, a város kulturális-turisztikai kínálatának fejlesztéséért és megismertetéséért végzett munkájáért ítélte meg a kitüntetést a hazai turizmust irányító szervezet.

– Megtisztelő az elismerés, ám úgy gondolom – bár a díjon az én nevem szerepel – az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. teljes kollektívájának munkáját ismerték el azzal – mondta Fekete-Dombi Ildikó.

A szakember hozzátette: - Külön öröm, hogy a turisztikai szakemberek felismerték és értékelték azt a munkát, amellyel a kiállítóhelyeket igyekszünk látogatóbarátabbá, turisztikai attrakciókká tenni; ebben az interaktivitás növelése, fejlesztése mellett a turisták szokásaihoz igazított nyitvatartási rend és új, izgalmas programok, szolgáltatások kialakítása is az eszközünk. Tesszük mindezt természetesen a muzeológiai szabályok, a történeti hitelesség feltétlen szem előtt tartásával.

– A helyiek számára talán természetes, hogy az Almásy-kastély vagy a vár évről évre jelentős számú vendéget fogad (a gyulaiAlmásy-kastély rendre második, harmadik a látogatottságot tekintve a hazai kastélyok között), s hogy a szolgáltatásaink is egyre bővülnek. Úgy tűnik azonban, hogy távolabbról figyelve egyedinek, különlegesnek tetszik a munkatársaimmal elvégzett munka – mondta Fekete-Dombi Ildikó.

További programok »

Gyula

Kenuzás Gyulán az Élővíz csatornán a Békési Kajak Kenu Clubbal

A Körösök Völgye Natúrpark szervezésében a Békési Kajak Kenu Clubbal együttműködve egy kis kenuzásra hívja a gyerekeket Gyula belvárosában az Élővíz csatornán június 5. és 8. között. A program alatt a gyerekek megismerik a kenuzás alapismereteit, a kormányzás titkait.
2023. május 29. 23:00
FEL