Közel 500 nagycsoportos ismerkedhet meg az úszás alapjaival

2019. február 2. 06:32 | Szendi Rita

Idén is népszerűsítő programok segítik a sportolni vágyókat Békéscsabán.  Az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős szakállamtitkársága által meghirdetett pályázaton közel 10 millió forint támogatást nyert a különböző rendezvények létrehozására.

 

 

Péntek délelőtt a Szigliget utcai óvoda nagycsoportosai foglalták el a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanuszodáját. Ezeken a foglalkozásokon az óvodások játékos módon sajátíthatják el az úszás alapjait.

A Hiszek Benned Sportprogram része például a nagycsoportos óvodások vízhez szoktatása, ami azt jelenti, hogy 6 éves korig 10 alkalommal vehetnek részt a gyerekek úszásoktatáson.

 

Fotó: Szendi Rita

 

– Az első mindenféleképpen a szabályos levegővétel és a levegő kifújása, amit elsajátítanak a gyerekek, a vízben való mozgás is nagyon fontos, mert ez nem az a közeg, mint amit a játszótéren vagy az óvodában megszoktak.  Ezután elkezdjük megtanítani nekik a siklást – fogalmazott az Békéscsabai Előre Úszó Klub oktatója, Papp Szilvia.

Az  oktató azt is elmondta, hogy a tizedik alkalom végére már nagyon sokan elsajátítják a lábtempót, valamint a hátúszás alapjait is. Békéscsabán már három éve vehetnek részt a gyerekek a program kínálta sportolási lehetőségeken.

– Tízmillió forintot kaptunk a 2019-es feladatok finanszírozására. Ennek köszönhetően hat fontos programot fogunk megvalósítani. Az egyik éppen az óvodások vízhez szoktatása, amely azt a cél szolgálja, hogy a nagycsoportosok ebben a szeptembertől-márciusig terjedő időszakban mind az ötszázan jussanak el a tanmedencékbe, ismerkedjenek az úszással – fejtette ki Szarvas Péter, polgármester.

Az úszás az egyik legegészségesebb sport, nagyon sokan tudnak úszni, és az a cél, hogy még többen, már gyermekkorukban megismerkedjenek ezzel a sportággal - tette hozzá Szarvas Péter.

 

További programok »

FEL