Közel 50 állatfaj a Körösvölgyi Állatparkban

2018. április 26. 11:59 | Szendi Rita

Több mint 50 féle állatfajjal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak Szarvasra, a Körösvölgyi Állatparkba. A látogatóközpont nemcsak családokat vár, de iskolás csoportokat is, akik tárlat- és túravezetésen, valamint látványetetésen is részt vehetnek.

Jávorszarvas, bölény, borz – többek között ezekkel az állatokkal is megismerkedhetnek azok az iskolások, akik a Körösvölgyi Állatparkban töltik el egy napjukat. Az állatpark egyik dolgozója, Kakulya Dóra elmondta, a látogatók nem csak emlősökkel, de növényekkel és rovarokkal is megismerkedhetnek.

Az egyik szarvasi általános iskola diákjai is a látogatóközpontban töltötték a napjukat, ahol a bölényeket is megetették. Az ideérkező osztályok kérhetnek idegenvezetést is, ahol számos érdekes információt tudhatnak meg az állatokról.

 

 

Az állatparkban május 5-e és 10-e között a „Mesél az erdő„ - című Madarak és fák napi programsorozatra várják a csoportokat, ahol többek között odúellenőrzésen, madarak látványetetésén vehetnek részt az érdeklődők.

 

További programok »

Itthon

Formálódik a békéscsabai klímastratégia

A város klímastratégiájáról szóló konferenciának adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ. A csütörtökön délelőtt tartott szakmai fórumon az is elhangzott, hogy a békési megyeszékhelynek nincs szégyenkezni valója, sőt sok tekintetben az élvonalban található.
16:35
FEL