Közel 30 ezren tettek közlekedési vizsgát az elmúlt hónapban

2020. június 17. 14:48 | Papp Ádám Sándor

Országszerte közel 30 ezren vettek részt közlekedési vizsgán az elmúlt egy hónapban – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből. A helyszíneken elővigyázatosságból csak korlátozott számban jelenhetnek meg vizsgázók, ennek ellenére a veszélyhelyzet előtti időszakhoz képest nem nőtt a jelentkezést követő várakozási idő.

A szaktárca döntése értelmében a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, vizsgálatok és utánképzések vidéken egy hónapja, május 11-én indultak újra. A vizsgákon való részvétel elengedhetetlen feltétele a védőfelszerelés, tehát a maszk és a kesztyű viselése. A Járművezető Szakoktatók Országos Egyesületének megyei elnöke elmondta: Békésben az elmúlt egy hónapban közel annyian tettek elméleti és gyakorlati vizsgát, mint a koronavírus-járvány előtt.

– Örömmel konstatáljuk, hogy a vizsgáztatásban nincsenek fennakadások, sőt, az eddig megszokott ütemben, két-három héten belül, ha valaki bejelentkezik, tehet vizsgát. Nincs túlfeszített tempó, nem kell hétvégén is dolgozniuk a vizsgáztatóknak. Mondhatjuk azt, hogy kezd visszatérni a normál menetbe a képzés folyamata – tájékoztatott Horváth László.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felügyeleti és módszertani igazgatója elmondta: a vizsgák újraindulása óta közel 30 ezren adtak számot tudásukról a kijelölt helyszíneken, amelyből 19 ezer B kategóriás vizsgaeseményt regisztráltak.

– Június 12-éig van statisztikai adatunk, amely szerint Békés megyében 1383 vizsgaesemény történt, ebből 758 fő volt az, aki B kategóriából vizsgázott. Ebben benne van az elméleti, illetve a gyakorlati vizsga is – emelte ki Dobrocsi Endre.

A szakember hozzátette: az újraindulás minden helyszínen fennakadás nélkül zajlott. A körülmények ellenére nem nőtt a várakozási idő a korábbi időszakhoz képest: a jelentkezést követően a vizsgázók jellemzően két héten belül kapnak időpontot.

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL