Közel 30 ezren tettek közlekedési vizsgát az elmúlt hónapban

2020. június 17. 14:48 | Papp Ádám Sándor

Országszerte közel 30 ezren vettek részt közlekedési vizsgán az elmúlt egy hónapban – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből. A helyszíneken elővigyázatosságból csak korlátozott számban jelenhetnek meg vizsgázók, ennek ellenére a veszélyhelyzet előtti időszakhoz képest nem nőtt a jelentkezést követő várakozási idő.

A szaktárca döntése értelmében a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, vizsgálatok és utánképzések vidéken egy hónapja, május 11-én indultak újra. A vizsgákon való részvétel elengedhetetlen feltétele a védőfelszerelés, tehát a maszk és a kesztyű viselése. A Járművezető Szakoktatók Országos Egyesületének megyei elnöke elmondta: Békésben az elmúlt egy hónapban közel annyian tettek elméleti és gyakorlati vizsgát, mint a koronavírus-járvány előtt.

– Örömmel konstatáljuk, hogy a vizsgáztatásban nincsenek fennakadások, sőt, az eddig megszokott ütemben, két-három héten belül, ha valaki bejelentkezik, tehet vizsgát. Nincs túlfeszített tempó, nem kell hétvégén is dolgozniuk a vizsgáztatóknak. Mondhatjuk azt, hogy kezd visszatérni a normál menetbe a képzés folyamata – tájékoztatott Horváth László.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felügyeleti és módszertani igazgatója elmondta: a vizsgák újraindulása óta közel 30 ezren adtak számot tudásukról a kijelölt helyszíneken, amelyből 19 ezer B kategóriás vizsgaeseményt regisztráltak.

– Június 12-éig van statisztikai adatunk, amely szerint Békés megyében 1383 vizsgaesemény történt, ebből 758 fő volt az, aki B kategóriából vizsgázott. Ebben benne van az elméleti, illetve a gyakorlati vizsga is – emelte ki Dobrocsi Endre.

A szakember hozzátette: az újraindulás minden helyszínen fennakadás nélkül zajlott. A körülmények ellenére nem nőtt a várakozási idő a korábbi időszakhoz képest: a jelentkezést követően a vizsgázók jellemzően két héten belül kapnak időpontot.

További programok »

FEL