Kosárlabda: Drámai hajrában egypontos csabai vereség Debrecenben

2020. október 12. 15:34 | behir

A Békescsabai KK egyik legnagyobb riválisa, a DEAC Campusfesztivál otthonában kezdte az NB II idei szezonját. Jancsika Árpád együttese a félidőben még vezetett, azonban a debreceniek fordítottak a második félidőben. Az utolsó másodpercekben az egyenlítésre is volt esély, azonban ez végül nem jött össze, így a csabaiak szoros meccsen, de vereséget szenvedtek a bajnoki rajton.

DEAC Campusfesztivál-Békescsabai KK 75-74 (16-21, 21-22, 18-14, 20-17)

Békéscsabai KK: Kovács 4, Vágvölgyi Ákos 34\9, Lippai 4, Czifrák 3\3, Gruda 22 Csere: Salamon 4\3, Korcsmáros 2, Vágvölgyi Ádám 2, Botos-, Farkas-, Sebők-, Vas-. Vezetőedző: Jancsika Árpád

A csabaiak jól nyitották a mérkőzést, az első negyed után öt, a félidőben pedig hat ponttal vezettek. A folytatásban a csabaiak egy kicsit visszaestek, a DEAC pedig feljavult. A hajrában Jancsika Árpád együttese mindent megtett az egyenlítésért, de végül drámai csatában elveszítette az összecsapást - írja a csabai klub közösségi oldalának beszámolója.

A Békéscsaba következő bajnoki mérkőzését a megyei rivális otthonában Gyulán, a Városi Sportcsarnokban október 16-án, pénteken 20 órától játssza.

Jancsika Árpád: A debreceni terem sajátossága, hogy mindig 100 pont körül dobnak a csapatok, így mi is ebben a szellemben készültük, sok dobással az edzéseken. Már az első negyedben érződött, hogy ez más meccs lesz, mint amire számítottunk. Kőkemény védekezést kaptunk a rutinos, NB I-es játékosoktól. Keménységben felvettük a kesztyűt, így félidőre hatpontos előnnyel mentünk. A harmadik negyedben túlságosan elkényelmesedtünk és sok könnyű kosarat engedtünk a DEAC-nak, így átvették a vezetést. A záró etapban futottunk az eredmény után, nagyon harcolva felzárkóztunk két pontra. Tíz másodperccel a vége előtt szépen megcsinálták a srácok a figurát, eljutottunk tiszta dobásig, de faultoltak. Sajnos csak az egyik büntető ment be, így nem lett hosszabbítás. A meccs után csalódottak voltunk, mert a mi kezünkben volt a mérkőzés, de kicsit később beláttuk, hogy a bajnok otthonában az első fordulóban egy ponttal ki lehet kapni. Hosszú szezon vár még ránk, hazai pályán és a rájátszásban még pozitívra fordítjuk a párharcunkat a Campus csapatával szemben! A cél a bajnoki cím!

További programok »

FEL