Kosárlabda: Csabai vereség a listavezető otthonában

2020. december 19. 12:12 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK 82-60-as vereséget szenvedett a Nyíregyháza otthonában a kosárlabda NB II Keleti csoportjának péntek esti mérkőzésén.

Nem kezdett jól a csabai együttes, tíz perc után nyolc ponttal vezetett a találkozó előtt 100 százalékos mérleggel álló nyírségi együttes. A második negyedben feljavul a csabai támadójáték, így a nagyszünetre legalább nem nőtt a különbség.

A harmadik negyedben is tartotta a lépst a Csaba, sőt egy pontra megközelítette ellenfelét. A játékrész hajrájában, majd a negyedik negyedben már nem maradt erő a csabai kezekben és lábakban, a Nyíregyháza pedig összességében magabiztos, 82-60-as győzelmet aratott és továbbra is vezeti a tabellát.

- Pont az történt a pályán, amit megjósoltunk. Keményen, fizikálisan védték a festéket, így rengeteg külső dobásunk volt. Sajnos érződött az edzéshiány a srácokon, mert emberelőnyös szituációkban is sok rossz döntést hoztunk, valamint több labdakezelési hibát is vétettünk, a dobószázalék is ennek a számlájára írható. A harmadik negyedben tizenöt pontos hátrányból visszajöttünk egyre, ami jelzi, hogy nem jobb nálunk ennyivel a Nyíregyháza, de sajnos állóképességben két hónappal előrébb járnak nálunk. 26 percig remekül küzdöttünk, de elfáradtunk, fejben és fizikálisan egyaránt, így sok könnyű kosarat szerzett az ellenfél a végjátékban – fogalmazott a csabaiak vezetőedzője a csapat közösségi oldalán.

Jancsika Árpád emellett nagyon örült, hogy Gura Norbert remekül tért vissza 13 hónap után egy komoly sérülésből, aki hihetetlen kitartással csinálta végig a rehabilitációt, pár héten belül újra vezére lesz a csapatunknak.

A Békéscsabai KK hétfőn a Békés U23-as együttese ellen megyei rangadón lép pályára.

 

 

További programok »

FEL