Kosárlabda: 12 pontos csabai siker, irány a keresztjáték

2021. június 3. 12:38 | Papp Ádám Sándor

Győzelemmel zárta a rájátszást az NB II Keleti csoportjában szereplő Békéscsabai Kosárlabda Klub! A viharsarki együttes a DEAC csapatát fogadta szerdán este. A hazaiak 12 pontos sikert arattak, amellyel bebiztosították a helyüket az NB I/B-be való feljutásért zajló keresztjátékba.

A bajnokságban 4. helyen záró Debrecen tartalékosan, mindössze 6 játékossal utazott el az összecsapásra. A mérkőzés alakulását azonban egyáltalán nem befolyásolta a vendégek összeállítása, sőt, a fekete mezes debreceniek 28:27-re megnyerték az első negyedet. A második játékrészben magához tért a Békéscsaba, amely jobban védekezett. Az első félidő végül 51:45-ös csabai vezetéssel zárult.

A harmadik negyedben zárkózott ellenfeléhez a DEAC. A Békéscsaba azonban továbbra is irányított és már 10 ponttal vezetett. Az utolsó játékrészben tovább nőtt a csapatok közötti különbség. A házigazda tovább növelte előnyét, de a meccs végén még kozmetikázott az eredményen a Debrecen. A találkozó végül 93:81-es viharsarki győzelemmel zárult.

– Gratulálunk a Békéscsabának, megérdemelten nyertek. Szűkös kerettel érkeztünk ma, illetve sajnos az egész szezonban jellemző volt, hogy 5-6-7-8 fővel tudtunk csak megjelenni a mérkőzéseken. Nem edzünk, így nehéz a bajnokság. Boldogok vagyunk, hogy a 4. helyen zártunk, így teljes nekünk a szezon azt gondolom – mondta dr. Kertész Péter, a DEAC Campusfesztivál játékosa.

A Békéscsabai KK győzelmével bebiztosította második helyét az NB II Keleti csoportjában. A csabai kosárlabdázók szezonja így tovább folytatódik a keresztjátékkal.

– Nem mindig jött ki úgy a lépés, rengeteg dobóhelyzetünk volt – nyilván a mérkőzés előrehaladtával elfáradt a Debrecen – de nem estek be úgy a dobások, mint az edzéseken, vagy másik meccseken. Ezért volt szoros a találkozó, még a negyedik negyed elején is. Azt hiszem utána megmutattuk, hogy azért 20 ponttal egy tartalékos Debrecennél jobbak vagyunk és ott van a helyünk a keresztjátékban, úgyhogy megyünk az NB I-ért tovább – emelte ki Jancsika Árpád vezetőedző.

A csabai kosarasok a középső csoport győztesével, a Dunaharasztival játszanak a keresztjáték első fordulójában. A mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik Békéscsabán, a szurkolók védettségi igazolvány birtokában tekinthetik meg az összecsapást.

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL