Korszerűsítések Szarvason

2019. december 29. 15:16 | D. Nagy Bence

Az év végéhez közeledve a városvezetők megyeszerte értékelték a 2019-es év eredményeit. Idén Szarvason is több, régóta esedékes fejlesztés készült és indult el.

A szarvasi járás központjában idén sokrétű felújítási munka zajlott. A Körös-menti településen a turisztikai fejlesztések mellett egészségügyi épületek korszerűsítése is fontos állomás volt. A szakorvosi rendelő szomszédságában álló három háziorvosi rendelőt 2019 januárjában adták át. Babák Mihály polgármester elmondta, az új épületek az infrastrukturális fejlesztés révén napelemekkel és termálfűtéssel bővültek.

„A város kulturális értékeként, és az idegenforgalom egyik fő attrakciójaként a Tessedik Sámuel Múzeum is megújul” – tette hozzá a polgármester. Hozzátette, a múzeumi fejlesztések a térség szellemi örökségének megtartását célozzák látogatóbarát és interaktív eszközökkel.

Dr. Melis János címzetes főjegyző a szarvasi turizmus fellendítése kapcsán a kerékpárutak fejlesztéséről beszélt. „A vízpart és az arborétum összekötése központi feladat a turisztikai attrakciók népszerűsítésére nézve” – tette hozzá a főjegyző. Az idegenforgalom mellett Szarvas más frontokon is megújul. Dr. Melis János elmondta, a Család- és Gyermekjóléti Központ épületének korszerűsítése kiemelkedően fontos feladat, ugyanis a központ szakembereinek tevékenységére egyre nagyobb szükség mutatkozik.

FEL