Korszerűbb eszközök és komfortosabb környezet a békéscsabai gyermekosztályon

2023. március 16. 09:11 | Kovács Andrea

A Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai gyermekgyógyászati részlegén az elmúlt másfél évben több fejlesztést hajtottak végre. A diabetológiai és endokrin profilú egységként is működő osztályt a gyors és hatékony gyógyítást elősegítő eszközökkel szerelték fel és a környezetet is igyekeznek komfortosabbá, kellemesebbé tenni.

Dr. Kolozsi Anita gyermekendokrinológus adjunktus, 2021 novembere óta vezeti a békéscsabai kórház gyermekosztályát, amely az általános betegellátás mellett a gyulai gyermekosztály diabetológiai és endokrin profilú részlegeként is működik.

 

Dr. Kolozsi Anita

Fotó: Petró Zsolt/behir.hu

 

Az elmúlt másfél évben két diabétesz pályázat, alapítványi és egyéb támogatásnak, valamint a kórháztól kapott segítségnek köszönhetően, több olyan korszerű eszközt is be tudtak szerezni, amelyek a a betegek és a gyógyítás biztonságát növelik. Két, fokozott figyelmet igénylő kórtermet betegőrző központi monitorral láttak el, és a kezelőszobában is több új orvosi eszköz található.

 

Fotó: Petró Zsolt/behir.hu

 

– A kórházon belül más osztályokra történő biztonságos átszállítást elősegítő sürgősségi táskát, vizeletvizsgáló berendezést, új defibrillátort vásároltak és már minden betegre tudnak monitort helyezni. A diabétesz ambulancián oktató szobát alakítottak ki, a gyermekendokrinológián pedig a pajzsmirigy betegségek szűrésére alkalmas ultrahang készülék is rendelkezésre áll – tájékoztatott a gyemekgyógyászati részleg vezetője. 

 

Fotó: Petró Zsolt/behir.hu

 

Dr. Kolozsi Anita hozzátette: a gyógyítás hatékonyságának növelése érdekében fontosnak tartja azt is, hogy a betegek a kórházban töltött idő alatt minél komfortosabb környezetben lehessenek. Ennek érdekében új játszószobát alakítottak ki, kicserélték az ebédlő bútorzatát, és azon dolgoznak, hogy az összes kórtermet a bejárathoz hasonló stílusú dizájnnal lássák el.  

 

Galéria

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL