Vadászok adományoztak új ágyakat a békéscsabai gyermekgyógyászati részlegnek

2023. május 30. 14:42 | Kovács Andrea

Újabb adomány érkezett a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai gyermekgyógyászati részlegére. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit egymillió egyszázezer forint értékben 3 darab új elektromos ágyat vásárolt az osztálynak, amellyel a kis betegek kényelmes ellátását segítik.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit kft. 10 éve támogatja a hiánypótló orvosi eszközök beszerzését., a Dr. Réthy Pál tagkórház gyermekosztályán negyedik alkalommal jártak. Fejes László, a jótékonysági szervezet ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy a mostani 3 darab elektromos ággyal együtt összesen 12 darab orvosi eszközt adtak át eddig a békéscsabai gyermekgyógyászati részleg számára, megközelítőleg 4 millió forint értékben. A szervezet ezidáig  összesen mintegy 117 ezer beteg gyermek gyógyulásához járult hozzá. A szervezet vezetője reményét fejezte ki aziránt, hogy a vadászok karitatív tevékenységének köszönhetően jövőre még nagyobb összeggel tudják támogatni a békéscsabai gyermekosztályt is.

 

– A 3 elektromos ágy a gyermekek komfortosabb kórházi benntartózkodását és az ápolók munkáját is nagyban segíti. Ezek az ágyak minden igényt kielégítenek, emelhetőek, tehát sokkal kényelmesebbek  mint az eddigi ágyaink voltak. Természetesen az lenne a jó, ha minél kevesebb gyermeknek lenne rájuk szüksége, viszont akiknek használni kell, azoknak könnyebbség lesz – erről már Tárkány-Szűcs Zsuzsanna a békéscsabai tagkórház ápolási igazgatója tájékoztatott.

Dr. Kolozsi Anita endokrinológus adjunktus, a gyermekgyógyászati részleg vezetője a jövőbeni terveikről elmondta, hogy a kórtermekben az elektromos hálózat illetve a bútorzat felújításán túl az egész osztály egységes dekorálását tervezik, valamint szerenék mind a 14 kórtermüket felújítani.

 

További programok »

Itthon

FEL