Koronavírus: Az Előréhez hasonló helyzetben van az Újpest, mégis játszania kell

2020. október 31. 16:42 | Hidvégi Dávid

Alig maradt egészséges játékosa az Újpest FC-nek, de mégis pályára kell lépnie vasárnap a labdarúgó NB I-ben, mert az MTK Budapest nem járult hozzá a halasztáshoz.

Az Újpest FC honlapjának szombati beszámolója szerint koronavírusos megbetegedések és sérülések miatt igencsak megfogyatkozott a csapatuk, az első keretnek jelenleg kevesebb mint 11 tagja bevethető. Az együttes egy hete Predrag Rogan vezetőedző és a szakmai stáb fizikai jelenléte nélkül készül, a felkészülésben az U19-es és az NB III-as csapatok szakmai stábjai segítenek.

A kék-fehér gárda azóta közleményben jelezte, hogy több, mint egy kezdőcsapatnyi játékos pályáralépése bizonytalan náluk műtétek, sérülések és betegségek miatt. Hozzátették: az Újpest FC halasztási kérelmét azért nincs módjukban elfogadni, mert a sűrű versenynaptár szinte lehetetlenné teszi az elhalasztott mérkőzés mindkét klub számára egyenlő feltételek melletti pótlását, hiszen erre egyrészt a válogatott szünetek kínálnak esélyt, azonban az MTK keretében több felnőtt és U21-es válogatott van, így akkor sem lenne lehetőségük pótolni a mérkőzést, míg az esetlegesen szóbajöhető további játéknapok esetén sincs garancia arra, hogy az új időpontban nem a józsefvárosi egyesületet éri hátrány egy mostani döntés miatt.

Mivel mérkőzés elhalasztásába az MTK vezetősége nem egyezett bele, ezért a magyar szövetség nem engedélyezte azt, így az újpestieknek ifjúsági korosztályú futballistákkal kiegészülve kell pályára lépniük házigazdaként vasárnap 16 órától. A Újpest a hatodik, míg az MTK a nyolcadik az OTP Bank Ligában.

A héten a Békéscsaba 1912 Előre is hasonló helyzetbe került. Az NB I-es ellenfele, a Diósgyőri VTK nem járult hozzá a Magyar Kupa találkozó elhalasztásához, így az NB II-es lilák az ifjúsági csapatukkal álltak ki.

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
12:11
FEL