Öt alapember is távozott az Újpest FC-től

2020. június 30. 10:13 | Hidvégi Dávid

Nagy átalakulásuk, új csapat van épülőben – írja az Újpest FC hivatalos honlapja. A hússzoros magyar bajnok az idei NB I-es szezonban a hatodik helyen végzett, de a kiegyenlített középmezőny miatt a bajnokság második felében a kiesés ellen küzdött, a bent maradást az utolsó fordulóban biztosították be.

Az Újpest FC-től a bent maradásért folyó harc közepette távozott Nebojsa Vignjevic vezetőedző, a helyét egy másik szerb szakember Predrag Rogan vette át, aki a lilák honlapjának megerősítette, hogy többen is távoztak egy együttesből, miután június 30-án lejárt a szerződésük.

 

Jonathan Heris

A belga légiós tavaly nyáron tért vissza Újpestre, de már a szezon vége előtt bejelentette, hogy egy másik országban képzeli el a jövőjét. Jonathan Heris a két ciklus alatt összesen 130 alkalommal öltötte magára lila-fehér mezt, és tagja volt a 2014-ben Magyar Kupát és a Szuperkupát begyűjtő gárdának. Megtalálta számításait és ciprusi bajnokságban növelheti tovább mérkőzései számát.

 

Balázs Benjámin

2015-ben írta alá a szerződését, 114 bajnokin és 25 kupameccsen szerepelt klubunkban. Ami biztosan eszébe jut majd bárkinek, amikor a nevét hallja, hogy a pálya minden szegletében és pozíciójában megtalálható volt, talán csak kapusként nem játszott az elmúlt 5 évben. A 2018-as kupagyőzelemig történő menetelésből ő is kivette a részét. Balázs Benjámin az NB I-be feljutó MTK-ban folytatja a karrierjét.

 

Zsótér Donát

2017 nyarán érkezett Úkpestre és csaknem 100 magyarországi találkozón szerepelt. Az Európa-liga selejtezőben a Sevilla elleni bombagólja örökre bevésődött a klub krónikás könyvébe. A már említett 2018-as Magyar Kupa begyűjtésének aktív részese volt.

 

Novothny Soma

A csatár télen tért vissza a majdnem egy éves dél-koreai légióskodása után Újpestre. Szerződését még 2017-ben kötötte meg egyesülettel, amely most lejárt. 71 bajnokin összesen 32-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, két éve pedig magasba emelhette a Magyar Kupát is.

 

Litauszki Róbert

A korábbi csapatkapitány még tinédzserként került a 4. kerületbe, és végig járva a korosztályos csapatokat a nagycsapatnál is megvetette a lábát. Még 2011 júliusában kapta első profi szerződését, ezt csak a KS Cracoviában töltött egy év szakította meg ideiglenesen. 162 bajnokin, 35 kupatalálkozón szerepelt, és az ő személyében kétszeres kupagyőztestől és egyszeres szuperkupagyőztestől búcsúznak az újpestiek. A hajrában a vezetőség beleegyezése nélkül műtétnek vetette alá magát, így nem tudott a csapat segítségére lenni a kiesés elleni harcban. Litauszki Róberttel a tulajdonos még a távozása előtti hónapokban megpróbált megegyezni, de a Vasastól kapott ajánlatot fogadta el, így az NB II-ben folytatja pályafutását, ahol a feljutás a cél.

További programok »

Sport

A kutyák meghajolnak a játék előtt, de miért?

A kutyák testbeszéde meglehetősen egyedi, a jeleket pedig általában a gazdik könnyen értelmezik, miértjüket azonban kevesebben tudják. Az egyik ilyen tipikus póz, amikor az eb meghajol, fejét a földhöz közel helyezi, hátsó felét pedig felemeli. Miért épp így hív játékra?
18:39
FEL