Új edző és öt távozó a Budapest Honvédnál – Megszerezték Lanzafame játékjogát

2020. július 2. 07:14 | Hidvégi Dávid

Átalakulóban van az idei Magyar Kupa győztes kerete, de a szakmai stábban is történtek változások.

A Budapest Honvéd szerdán bejelentette, hogy a következő szezonban Bódog Tamás irányítja majd az együttes, aki legutóbb a Kisvárda vezetőedzője volt, de korábban megfordult Diósgyőrben is. Ezzel eldőlt, hogy a jövőben már nem a tavasszal kinevezett Pisont István lesz a csapat élén, de a marad a szakmai stáb tagja, mint ahogyan Dajka László is.

– Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen patinás klubhoz kerültem.Bízom benne, hogy az, amiért engem idehoztak, az működik majd, és sikeresek leszünk a következő években. Sok éven keresztül az eredményes támadófutball jellemezte a Honvédot, remélem, hogy ehhez hozzá tudok tenni a felfogásommal, az elképzeléseimmel, és ez segíteni fogja a klubot, így eredményes, jó futballt játszunk majd, ami a szurkolóknak is kedves lesz, hiszen a labdarúgás a szurkolókért van, akik akciókat, eredményes befejezéseket akarnak látni. Látványos futballra fogunk törekedni – nyilatkozta Bódog Tamás. 

Távozik a csapat erőnléti edzője is, aki Giuseppe Sannino stábjának tagjaként érkezett Kispestre. Valerio Zuddas az olasz vezetőedző távozása után egyedüliként maradt a korábbi stábból, és a koronavírus alatt leállás során Pisont István megbízott vezetőedzővel karöltve állította össze a játékosok egyéni programját, így neki is nagy szerepe van abban, hogy labdarúgók megfelelő állapotban tértek vissza a közös edzésekre. Valerio Zuddas szerződése június 30-án jár le Kispesten, amelyet nem hosszabbítanak meg a felek.

 

Davide Lanzafame jövőre is a Honvédot erősíti – (Fotó: honvedfc.hu)

 

Öt labdarúgó távozik Kispestről a szezon végeztével: kölcsönszerződésének lejárta után George Ikenne-King az MTK-hoz, míg Mayron George a dán Midtjylland együtteséhez tért vissza, Tonci Kukoccal nem hosszabbíttak szerződést, míg Macdonald Niba és Levkovich Robi esetében a klub nem él az opciós jogával, így ők is elhagyják a Honvédot.

A távozó labdarúgók mellett maradókról is beszámoltak, ugyanis a Honvéd a szerződésnek megfelelően a kölcsön után megvásárolta a Ferencvárostól Davide Lanzafamét, akinek 2021 nyaráig érvényes szerződése van, továbbá a kölcsönszerződés lejárta után érvényesítette opciós jogát, így a Pakstól igazolt Kesztyűs Barna a következő két évben is Kispesten futballozik.

További programok »

FEL