A koronavírus a magyar labdarúgásban már érezteti hatását

2020. február 27. 09:21 | Hidvégi Dávid

Egyre több hír érkezik a koronavírus terjeszkedéséről, amely Magyarországon nem, viszont Ausztriában, Horvátországban és Olaszországban és Nyugat-Európában is megjelent. Ennek ellenére a magyar futballban már érezteti hatását, miután a Budapest Honvéd olasz vezetőedzője nem ülhet le a kispadra a csapata hétvégi bajnokiján.

A magyar kormány a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy ugyan még senki sem fertőződött meg Magyarországon koronavírussal, de az elővigyázatosság miatt már az eljárás rend harmadik varióciójánál tartanak.

A Budapest Honvéd hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint ugyanezen okból a klub vezetőinek döntése miatt Giuseppe Sannino és másodedzője, Alessandro Recenti nem ülhetnek le a csapatuk kispadjára a szombati Diósgyőri VTK elleni mérkőzésen, mert mert kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel. Az olasz szakemberek semmiféle tünetet nem mutatnak, orvosi ajánlásra azonban nem látogatják a csapat edzőközpontját azóta, hogy az olasz hatóságok óvintézkedéseket vezettek be, és ezért nem lesznek ott a szombati meccsen sem.

 

 

A kispesti klub mindent megtesz az egészségügyi válsághelyzet megoldásáért, a járvány terjedésének megfékezéséért. Kiemelték: a vezetőség elővigyázatosságból – védve a szurkolóit, játékosait és a klubnál dolgozó kollégáit – döntött az ideiglenes helyettesítés mellett. A Honvédot szombaton az NB III-as együttes vezetőedzőjeként dolgozó Pisont István irányítja, aki a klub honlapjának azt nyilatkozta, hogy bár váratlan helyzetben került, mindent megtesz majd szombaton a sikerért.

 

 

– Ismerem a srácokat, ők is ismernek engem, úgyhogy remélem, jól megy majd a közös munka. Az a célom, hogy győzelemmel mutatkozzam be a DVTK ellen. Giuseppével jó a kapcsolatunk, az ő iránymutatásai alapján készülünk. Szeretném élvezni a közös munkát és ezt kértem a játékosoktól is – mondta az együttes korábbi 31-szeres válogatott legendája, aki nagy feladatot kapott hétvégére.

Ezzel kijelenthető, hogy a koronavírus következményei a magyar sportéletre is hatással van, hiszen nem csak az NB I-et befolyásolja, hanem több külföldi versenyt is elhalasztottak, amelyeken magyar sportolók is indultak volna. Jelenleg a tokiói olimpia elhalasztásáról is hallani lehet, illetve a nyári futball Európa-bajnokságról is érkeztek már hasonló hírek. Olaszországban több sporteseményt is zárt kapuk mögé vittek, így Seria A meccseket, például a Juventus – Inter rangadót is.

További programok »

Itthon

Maruzsa Zoltán: Most csak írásbeli érettségi lenne, szükség esetén szóbeli

A jelenlegi járványügyi helyzetben várhatóan május 4-én kezdődnének el az írásbeli érettségi vizsgák tájékoztatott a köznevelésért felelős államtitkár. Hozzátette: szóbeli vizsga kizárólag azon vizsgatárgyak esetében lenne, amelyeknek középszinten csak szóbeli vizsga része van, illetve csak azok számára szerveznek ilyet, akik sajátos nevelési igényükből fakadóan felmentettek az írásbeli alól.
13:45
FEL