Kormányhivatal: Tájékoztatást adtak a változó jogszabályokról

A Békés Megyei Kormányhivatal nagy hangsúlyt fektet kapcsolattartására a területi államigazgatás szerveivel és foglalkoztatóival – fogalmazott dr. Rákóczi Attila, szerdán a 2018-as Társadalombiztosítási Fórumon. Az eseményen az érdeklődők tájékoztatást kaptak a január elsejétől megváltozott jogszabályokról, valamint számos aktuális változásról is.

Több mint ötven cég képviseltette magát azon a fórumon, amelyet a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztálya szervezett. A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója hangsúlyozta: rendkívül fontosnak tartják a területi államigazgatási szervekkel való kapcsolattartást.

– A Békés Megyei Kormányhivatalnál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyfajta társadalomszervező funkción keresztül tartsuk a kapcsolatot a területi államigazgatás szerveivel, foglalkoztatókkal, termelőkkel és mindenkivel, aki Békés megye életében valamilyen szerepet, funkciót tölt be – fogalmazott dr. Rákóczi Attila.

Az eseményen az érdeklődők több előadást is meghallgathattak, így választ kaphattak a nyugdíj és rehabilitációs ellátásokat érintő aktuális kérdésekre is. Dr. Krizsán Anett a 2018-as általános közigazgatási rendtartásról szóló jogszabályváltozást helyezte a középpontba. Az igazgató azt mondta, a módosítás az ügyintézés gyorsaságát szolgálja.

– Megvalósul az a törekvés is, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban tudjuk folytatni a hatósági eljárásokat. Azzal együtt, hogy sikerült ezt a célt megvalósítani, ez azt is jelenti, hogy lecsökkent az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvényeknek a szakasz száma, tulajdonképpen a fele annyi lett, mint a korábbi jogszabály – fogalmazott dr. Krizsán Anett.

A Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója hozzátette: az elmúlt másfél hónap tapasztalata az, hogy hatékonyan működni fog az új rendszer, hiszen a hatósági eljárás az ügyfél érdekeit szolgálja.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,