Kormányhivatal: A szociális és gyámügyi együttműködés erősítése a cél

A Békés Megyei Kormányhivatal rendkívül fontosnak tartja a szociális és a gyámügyi terület feladatellátásának hatékonyságát – fogalmazott a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója kedden. Dr. Krizsán Anett kiemelte: szükséges a kormányhivatal és a települési önkormányzatok szervei közötti tapasztalatcsere.

Kedden délelőtt több előadást tartottak a Békéscsabai Járási Hivatal, valamint a város polgármesteri hivatalának osztályvezetői. A középpontba a szociális és gyámügyi területen ellátott feladatok tapasztalatai kerültek. A Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója kiemelte: a jövőre néző hatékony munkavégzés miatt fontos visszatekinteni az elmúlt évekre.

– Úgy gondoltuk, hogy nagyon fontos lenne 2013. január elsejét követő időszak tapasztalatait megbeszélni és egyeztetni abban is, hogy lehetnek-e közös terveink vagy közös kapcsolódási pontok – fogalmazott dr. Krizsán Anett.

Herczeg Tamás, Békéscsaba szociális tanácsnoka szerint több tényező is befolyásolja a családok és a gyermekek életét.

– Vannak olyan kedvező tendenciák az ország életében, amelyeknek akár pozitív hatásaik is lehetnek a családok, a gyermekek életére. Tudjuk, hogy a GDP növekszik, tudjuk, hogy a munkanélküliség csökken, ezzel párhuzamosan a foglalkoztatottsági mutatók javulnak. A közfoglalkoztatási számok is csökkenő tendenciát mutatnak – hangsúlyozta Herczeg Tamás.

Az eseményen a szociális tanácsnok kitért arra is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal múlt heti adatai alapján Békés megyében egyedül a Békéscsabai Járásban pozitív az elvándorlási ráta, azaz ide többen költöznek, mint ahányan elvándorolnak.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,