Kórház utca helyett Körösladány – Beteg a csabai fű, költözik a szombati meccs

2023. augusztus 22. 19:56 | behir.hu

A békéscsabai stadion füve megsínylette az utóbbi hetek változékony időjárását: a gyepszőnyeg bakteriális-gombás fertőzést kapott.

– Felhívjuk tisztelt szurkolóink és az érdeklődők figyelmét, hogy a 2023. augusztus 26-án (szombat) 16:30 órára kiírt Békéscsaba 1912 Előre – Monor SE MOL Magyar Kupa 2023/2024. 2. forduló mérkőzés helyszíne megváltozott, és az eredetileg a békéscsabai Kórház utcai Stadion helyett Körösladányban kerül megrendezésre – olvasható a Békéscsaba 1912 Előre közösségi oldalán.

 

 

Mint írták, a helyszín megváltoztatását a Kórház utcai stadion pályájának sajnálatos megbetegedése indokolta.

– Az utóbbi hetek időjárási helyzete, a korábban esett rengeteg csapadék és a jelenlegi igen párás, extrém meleg következtében kapott a pálya egy bakteriális-gombás fertőzést, amelyet kizárólag egy vegyszeres eljárás alkalmazásával lehet orvosolni. Szakembereink napok óta azon dolgoznak, hogy a gyepszőnyeget megmentsék és minél előbb visszaállítsák a korábbi állapotot, de az elkövetkezendő szombaton a pálya még egészen biztosan nem kerül használható állapotba. A klubvezetés köszöni szépen a Körösladány együttműködését és segítségét, mert így a mérkőzést megfelelő körülmények között meg tudjuk rendezni! Mivel a szabályoknak megfelelő papírokkal rendelkező és az elvárásoknak megfelelő pálya legközelebb Körösladányban található, így nem is volt kérdéses az alternatív helyszín – olvasható a posztban.

A helyszínváltoztatásból kifolyólag Körösladányban nem kell majd belépőjegyet váltani a nézőknek, a mérkőzésre mindenkinek díjtalan lesz a belépés.

– Azok kedvéért akik nem tudnak elutazni a meccsre, hivatalos YouTube csatornánkon élőben közvetítjük majd. A 2023. augusztus 30-án (szerda) 17:30 órára tervezett Békéscsaba 1912 Előre – Kecskeméti TE 1911 II. NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024. 5. forduló labdarúgó mérkőzés rendezési helyszínéről a későbbiek folyamán adunk még tájékoztatást – közölte a klub.

További programok »

Sport

MEVZA-kupa: A bronzéremért játszanak vasárnap a csabaiak

A csabaiak fiatal csapattal vágtak neki a MEVZA-kupa maribori négyes döntőjének. Március 2-án az elődöntőben – akárcsak tavaly – a horvát Mladost Zagreb fogadta a viharsarkiakat. Ezúttal viszont nem oda-visszavágós párharcban lehetett kivívni a fináléba jutást, hanem egyetlen mérkőzésen.
18:15
FEL