Biztonságtechnikai pályabejárás a Kórház utcai stadionban

2021. január 20. 18:42 | Hidvégi Dávid

A 2020/21-es szezon hátralévő részében is zavartalanul használhatja a stadionját a Békéscsaba 1912 Előre – derül ki a klub által kiadott szerda délutáni közleményből.

A pályabejárás lényege az volt, hogy a stadion továbbra is alkalmas-e a nézők fogadására, bár erre jelenleg a hatályos járványügyi intézkedések miatt nincs lehetőség. Ezúttal két részben történt meg a bejárás, hiszen csak ilyen módon volt garantálható az egy légtérben maximálisan jelenlévő 10 fős létszám.

A Magyar Labdarúgó Szövetség, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Békéscsabai Rendőrkapitányság, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Intézete, az Országos Mentőszolgálat, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. és a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. munkatársai áttekintették a stadion működtetéséhez szükséges dokumentációkat, majd a helyszíni szemlét követően jegyzőkönyvekben rögzítették a tapasztaltakat. A működtetésben és a struktúrában lényegi változás nem következett be, így a korábban megszokott módon használható majd a Kórház utcai stadion a szurkolók jelenlétében történő mérkőzések megrendezésére is.

A meccsek rendezésének részleteit, vagyis azok biztonsági besorolását az ORFK Minősítő Bizottsága állapítja meg a későbbiekben, a sorsolás és egyéb körülmények áttekintését követően. 

További programok »

FEL