3:1 - A Monort győzte le az Előre Körösladányban

2023. augusztus 27. 09:56 | Csiffáry Zsuzsanna

Augusztus 26-án zajlott a Békéscsaba 1912 Előre – Monor SE MOL Magyar Kupa 2023/2024. 2. forduló mérkőzése, amelyet a békéscsabai Kórház utcai stadion gyepének megbetegedése miatt végül Körösladányban tartottak.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a helyszín megváltoztatását a Kórház utcai stadion pályájának sajnálatos megbetegedése indokolta. 

– Érdekes a körösladányi futballpályán játszani, mi a csapattal is két nappal ezelőtt tudtuk, meg, hogy itt zajlik a mérkőzés, de úgy gondolom, hogy jól álltunk hozzá. A játékunkat nehezen kezdtük el, az első félidőben 4-5 gólt is rúghattunk volna, de nem éltünk a lehetősséggel. Majd 2-0-val fordultunk és elindultunk a győzelem felé – fogalmazott Illyés Tamás

 

A Békéscsaba 1912 Előre végül 3:1-re megnyerte a mérkőzést, bár Csató Sándor vezetőedző megerősítette Illyés Tamás azon gondolatát, hogy az első félidőt nem jól kezdte a lila mezes csapat. 

– 10 helyzetből 3 gólt tudtunk rúgni. A második félidőben a játéktechnikánkban és virtusban kicsit visszavettünk, mintha elhittük volna, hogy megnyertük ezt a meccset. A helyszínnel kapcsolatban annyit elmondanék, hogy igyekeztünk fejben helyretenni a srácokat, hogy ezzel ne foglalkozzanak. A létesítmény és a körülmények jók voltak – mondta el a csabaiak mestere. 

A vezetőedző kitért arra is, hogy hogyan készül a csapat a hétközi, Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésre.

– Kevés időnk van a felkészülésre, és a sűrű program illetve a nagy meleg is megviseli a játékosainkat. Megpróbáljuk őket frissíteni, hogy a szerdai összecsapásra formában legyenek. A bajnokság legalább annyira kiélezett mint ez a magyar kupa, biztos vagyok abban, hogy lesznek ott is lehetőségeink, amelyeket nagyobb százalékban kellene értékesíteni – nyomatékosította Csató Sándor.

Halgas István, a monoriak vezetőedzője hozzátette: számítottak a nehéz küzdelemre. 

– Nehéz bármit is mondani egy ilyen erős meccs után, tudtuk, hogy Békéscsaba egy nehéz ellenfél lesz. Múlt héten is találkoztunk a csapattal, úgy gondolom, hogy nagyon jó játékosaik vannak. NB 3-as szinten vagyunk, ők pedig más kategóriát képviselnek. Ennek ellenére úgy érzem jól kezdtük a meccset. Volt két óriási helyzetünk, amit sajnos nem sikerült gólra váltani. Továbbá pár játékosunknak sem volt a legmegfelelőbb a hozzáállása. Félidőben kellett beleszólnunk a játékba, négy focistát cseréltünk. A második félidő bíztató volt, úgy gondolom, hogy pár helyen jól is játszottunk, labda nélküli részünket kell még fejleszteni valamint a boxon belüli védekezésünket. A cél, hogy hétről-hétre fejlődjünk – emelte ki Halgas István. 

 

További programok »

FEL