Csokoládé karácsonykor is

2020. december 24. 09:07 | Csiffáry Zsuzsanna

Karácsonykor felerősödik az emberekben az intenzívebb ízek iránti érdeklődés. A csokoládé jó hatással van a szervezetünkre és lelkünkre egyaránt, ezt több kutatás is bizonyította. A jelenlegi helyzetben különösen jólesik egy-egy ötletes csokoládés sütemény, szaloncukor, vagy akár egy házi készítésű bonbon.

A csokoládé csökkenti a szorongást, a depressziót és a stresszhormonszintet is - tartják a szakemberek. A 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé bizonyítottan hasznos az emberi szervezetnek. 

- A karácsonyra készülődve az emberek a hagyományos dolgokat keresik. A jelenlegi helyzetben észrevettük, hogy tudatosabbak a vásárlók. Óvatosabban, inkább több kisebb dolgot vesznek - fogalmazott Lukács László az egyik helyi csokoládébolt tulajdonosa. 

Csizmadia Szabolcs mestercukrász elmondta, hogy egyre nagyobb az igény a kézműves termékeik iránt. Véleménye szerint ez azért lehet, mert el tudják mondani, hogy termékeik milyen alapanyagokat tartalmaznak. 

Galéria

 

További programok »

FEL