Könyvtár a színház előtt – szabadtéren már lehet könyvet kölcsönözni

2020. június 6. 10:26 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Júniustól már lehet könyveket kölcsönözni a Békés Megyei Könyvtár pavilonjában. Az intézmény a hatályos jogszabályok értelmében még nem fogadhat látogatókat, de a békéscsabai könyvtárosok egy online felület és egy főtéri könyvtárpont segítségével nem hagyják magukra az olvasóikat.

A koronavírus-járvány hazai megjelenése után szinte azonnal bezárt a Békés Megyei Könyvtár, csakúgy, mint az összes hazai kulturális intézmény. Az olvasók nem tudták visszavinni és kikölcsönözni a könyveket két és fél hónapig. Június elején azonban egy átmeneti megoldást vezetett be a békéscsabai intézmény, amelyet örömmel fogadtak az olvasók.

– A bestsellereket, illetve a romantikus olvasmányokat, krimiket, regényeket is keresték. Ezek közül Nora Roberts kötetei a kedveltek, valamint Nesbo könyvei, aki egy híres krimiíró. A gyerekekről sem szabad megfeledkezni, náluk ugyanaz a sláger, mint a könyvtárban amúgy egyébként is. Geronimo Stilton könyveit és Bartos Erika megunhatatlan Bogyó és Babóca történeteit keresték – mondta el Lukoviczki Anna, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese.

Az átmeneti megoldás lényege, hogy bárki tud űrlapon, emailben vagy telefonon rendelést leadni, majd az igényelt könyveket átveheti – a megfelelő óvintézkedések betartása mellett – a színház előtt található pavilonban. Az intézmény munkatárasai azoknak is segítenek, akik eddig nem volt olvasójegyük.

– Ha valakinek szüksége van dolgozathoz vagy bármihez olvasnivalóra, szakirodalomra, szépirodalomra akkor arra kérjük, hogy keressen meg minket. Akár itt a sátornál is érdeklődhetnek – csak a könyvátvételhez kell a külön időpontot egyeztetni – vagy betelefonálhatnak a könyvtárba és akkor segítünk nekik ebben a helyzetben is – emelte ki Rakonczás Szilvia. A Békés Megyei Könyvtár igazgatója hozzátette: a kölcsönzési pont nemcsak a veszélyhelyzet megszűnéséig működik. A szolgáltatás várhatóan a teljes nyári időszakban elérhető lesz.

Galéria

 

 

További programok »

FEL