Könnyebb hétköznapok-új, akadálymentes kisbuszt vásárolt az AUT-PONT Alapítvány

Egy új akadálymentes kilenc személyes kisbuszt vásárolt az AUT-PONT Alapítvány. A gépjárművel az autista fiatalokat szállítják majd hétköznapokon az óvodába, iskolába, a felnőtteket pedig az AUT-PONT intézményébe. Az eddig erre szolgáló közel 20 éves régi jármű lecserélésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata segítségével nyílt lehetősége az alapítványnak.

Ünnepélyes keretek között adta át az értékesítő a kisbusz kulcsait Szántó Tamásnak az alapítvány vezetőjének. Az új kilenc személyes gépjármű jól felszerelt, klimatizált, utazáshoz kényelmes darab.

A kis busz akadálymentesített. A hátsó ajtók kinyitása után néhány egyszerű mozdulattal rögzíthető az autóban található rámpa. A kerekesszékkel érkező utast is biztonsági eszközök védik. Három ponton rögzített övek, hevederek. Emellett komputerizált, intelligens a vezetői rendszer is, ami a sofőrnek is nagy segítség.

Az autista fiatalok -és kísérőik- akik a jövőben használják majd az autót, hamar kényelmesen elhelyezkedtek benne.

– A mögöttünk lévő modell hosszabb utakra, akár több ezer kilométer megtételére is kényelmesen alkalmas. Anélkül, hogy az utasok elgémberednének, de akár egy-egy rövid városi út megtételére is tökéletesen alkalmas- nyilatkozta Gali Árpád a Meszlényi Autó Kft. értékesítője.

A tömegközlekedésnél gyakran nagy a forgatag és a kiszámíthatatlanság- mondja Szántó Tamás-, ezért is nagy segítség az autizmussal élők számára az új eszköz, ami az autista fiatalok családját is tehermentesíti.

– Gyerekeket munkanapokon juttatunk el szakképzett kísérővel, óvodába, iskolába és onnan haza. A felnőtteket pedig az AUT- PONT Alapítvány nappali intézményébe. Ez komoly segítség azoknak az autista személyeknek, akik számára nehezített a tömegközlekedés, annak a forgataga nehezen kezelhető- nyilatkozta Szántó Tamás az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány elnöke.

Az új autó hétköznapokon délelőtt és délután is úton lesz -profi sofőr- segítségével és évente legalább 70 ezer kilométert fog megtenni.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , ,