Kondorosi gulyást főztek az Ukrajnából menekülteknek

2022. május 17. 16:31 | Vári Bianka

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnökjelöltje vezette azt a kis csapatot, mely az orosz-ukrán háború elől a magyar oldalra menekült családoknak főzött bográcsban igazi kondorosi gulyást, és sütött sárgabarackos tejes pitét a napokban.

Az egyre több menekült, és az egyre csökkenő adományozás miatt szerettek volna lehetőséget biztosítani azoknak, akik segítenék a háborús menekülteket – derül ki a Kozsuch Kornél közösségi oldalára feltöltött videóból

A NAK megyei általános alelnöke arról számolt be, hogy egy összefogásnak köszönhetően gulyást, barackos tejes pitét, és palacsintát juttattak el Ukrajnából menekült családoknak. Az elkészített ételekhez az alapanyagokat helyi termelők ajánlották fel: a tojást a Kalhammer Farm, a burgonyát Szpisjak Attila, a tarhonyát Laszkács József, a zöldségeket a Kovács Kertészet.

Ezt követően Prohászka Béla és Csonka Zsolt mesterszakácsokra bízták az ételek elkészítését. 

– Nagyon sok családnak szereztünk ezzel gasztronómiai élményt, élvezhettük közösen az összetartozást. Megrázó, de egyben megható volt – fogalmazott közösségi oldalán Kozsuch Kornél.

Az elnökjelölt kitért arra is, hogy az agrárkamarának a gazdák érdekében tett jószolgálata, érdekvédelme mellett fontos a társadalmi felelősségvállalás is. A mostani „határfőzés” mellett ezt szolgálja a Magyarok Kenyere Program is. A gazdáknak köszönhetően a határokon belül és kívül, az egész Kárpát-medencébe eljut a felajánlott búzából készült liszt, az abból sütött kenyér.

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL