Kondoros is részt vesz az országfásításban

2021. november 17. 14:32 | behir.hu

Ezúttal a város több szervezetének tagjai, valamint általános iskolások ültettek 30 darab fát.

Az Agrárminisztérium 2020-ban Településfásítási Program címen hirdette meg a 10 ezer fő alatti települések számára azt a lehetőséget, mellyel elsősorban a települések zöldebbé tételét és a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak népszerűsítését tűzte ki célul.

– Az idei második ütemben városunk is egyike annak a több mint 500 településnek, ahol az Országos Erdészeti Egyesület, valamint az állami erdőgazdaságok által koordinált faültetés zajlik. A program jóvoltából a mai napon Herczeg Tamás országgyűlési képviselő úr, az általános iskola diákjai, a kertbarátkör tagjai, valamint a Településüzemeltető Nonprofit Kft. munkatásai társaságában, 30 darab gömb szivarfát ültettünk el a 44-es számú főút belterületi szakaszán, az Újliget közelében - olvasható Ribárszki Péter polgármester közösségi oldalán.

Ezzel az alkalommal folytatódott a hagyomány városban, hiszen 2018. novemberében az első „Ültess fát a jövőnek” fásítási alkalommal a Piactértől Szarvas felé vezető kerékpárút melletti szakaszon 120 díszcseresznye csemete, míg 2019. évben a Rózsa téren 70 juharfa csemete került az ültetőgödrökbe.

 

Ribárszki Péter polgármester és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is ültetett. (Fotó: Szeretünk Kondoros)

További programok »

Itthon

FEL