Komjáthi Imre: Az MSZP-Párbeszéd jelöltjei a szociális Európáért harcolnak

2019. április 30. 16:30 | Kovács Andrea

Békéscsabán járt a Magyar Szocialista Párt alelnöke. Komjáthi Imre a Haza, Szeretet, Európa című, a Párbeszéddel közös, európai parlamenti választási programjukat népszerűsítette a megyeszékhely központjában.

A Magyar Szocialista Párt alelnöke elmondta: az április 9-én indult kampánykörút során idáig több mint négyezer kilométert tettek meg az ország különböző részein. Komjáthi Imre hozzátette: az uniós választáson a Párbeszéddel közösen indulnak, de több civil szervezet is támogatja programjukat, melyek célja, hogy a Szociális Európa Programját képviselhessék az Európai Parlamentben.

– A Magyar Szocialista Pártnak rendkívül fontos az, hogy a magyar munkahelyeket magyar emberek töltsék be. Ehhez bért kell emelni, ezért az egyik programpontunk az európai minimálbér kiharcolása. Nagyon fontos az is, hogy azok a magyarok, akik ezért az országért dolgoztak és most nyugdíjas éveiket töltik, tisztességgel és becsülettel tudják ezt az öregkort megélni. Ezért az európai minimálnyugdíjért is harcolunk. Az Európai Parlamentbe jutott képviselőink ezt a "Szociális Európa" elnevezésű programot szeretnék képviselni – hangsúlyozta az MSZP alelnöke.

További programok »

Politika

Trianon 100: Román kivonulás, magyar bevonulás Békéscsabán

Békéscsaba is megszenvedte a román megszállást. Mindennaposak voltak a büntetések, rablások, rekvirálások és működött a cenzúra is. A győztes antanthatalmak végül elérték, hogy a román hadsereg vonuljon vissza a békeszerződés tervezetében meghatározott határvonalra.
15:35
FEL