Gurmai Zita: Egyenlő bánásmódban részesüljenek a nők és a férfiak Európában

2019. május 19. 14:51 | Kovács Andrea

Nagyon fontos, hogy mindenki számára egyenlő emberi jogokat tudjuk elérni Európában – hangsúlyozta Gurmai Zita a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője Békéscsabán. Az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének elnöke az MSZP Békéscsabai Szervezete meghívására tartott tájékoztatót vasárnap.

 

 

Miklós Attila, az MSZP Párt Békéscsabai Szervezetének elnöke elmondta:  egy hét van vissza a választásig, egy hét van hátra ahhoz, hogy eldöntsük merre menjen tovább Európa. Az MSZP  véleménye szerint nagyon fontos az európai egyenlőség. A párt nagy hangsúlyt fektet arra, hogy legyenek olyan női képviselői is, akik aki ezt az értékrendet a politikában is nyíltan vállalják.

– Ilyen emblematikus alakja a szocialista pártnak Gurmai Zita. Ő nagy segítséget jelent nekünk abban, hogy fehívjuk a figyelmet: minél többen menjenek el szavazni, hogy tovább tudjuk képviselni azt az egységes uniós elképzelést, amelyet az Európai Szocialisták Pártja hirdet – fogalmazott Miklós Attila.

 

Fotó: Ujházi György

Gurmai Zita, az Európai Szocialista Párt nőszervezetének elnöke hangsúlyozta: az Európai Unió nagyon sok lehetőséget kínál. Szabadon utazhatunk, szabadon vállalhatunk munkát bárhol és a nők is megbecsült részesei a legtöbb tagállamnak.

– Az Európai Szocialisták Pártja kidolgozott egy olyan programot, amelynek pontjaival Európa szerte egyetértenek: egy szociálisabb, szolidárisabb,  fenntarthatóbb Európát szeretnének, amelynek legfontosabb elemei: az egységes minimálbér, egységes minimálnyugdíj,  tisztességes családi pótlék és egységes európai egészségügy – hangsúlyozta  Gurmai Zita.

A politikus hozzátette: a klímaváltozás hatásaira is fel kell készülni, meg kell tanítani a gyermekeinket, hogyan lehet megmenteni  a bolygót a jövő nemzedékei számára.

– Nagyon fontos, hogy Magyarországon is legyenek tisztességes bérlakásprogramok, mert a kormány által kidolgozott intézkedések csak a felső tízezernek szólnak, akinek nincs pénze és sok gyermeke van, az elesik ezektől a lehetőségektől – fogalmazott az MSZP politikusa. Gurmai Zita fontosnak nevezte, hogy egyenlő bánásmódban részesüljön az a nő aki egyedül neveli a gyermekét vagy az az özvegyasszony aki egyedül maradt. Ne legyen különbség nő és férfi, ember és ember között, függetlenül attól, hogy  Európa melyik tagállamában él.

 

További programok »

FEL