Kollégium felújítás Gyulán

2017. június 3. 10:30 | Papp Ádám Sándor

135 millió forintból újítják fel a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium Kollégiumát.

Az épületet napelemekkel látják el, hőszigetelést kap, emellett nyílászárókat cserélnek. A Gyulai Tankerületi Központ nem csak ennek az intézménynek a megújítását tervezi, ugyanis további projektek is a kilátásban vannak.

2013-ban az Erkel Ferenc Gimnáziumban 300 millió forintért hoztak létre tudományos labort, 2015-ben napelemes rendszert szereltek fel, illetve fűtéskorszerűsítést hajtottak végre.

Gyula polgármestere, Dr. Görgényi Ernő kiemelte: „Energiatudatos, környezettudatos fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani. Ez is egy ilyen fejlesztés, hiszen energetikai korszerűsítés történik alapvetően a kollégiumban és napelemeket helyezünk el a kollégium tetején. Ez bele illeszkedik abba a sorba, amit 2011 óta, szinte minden beruházásunknál fel tudunk mutatni. Hiszen mind a fűtés területén, mind pedig az áramellátás területén a megújuló, alternatív energiaforrásokra építünk.”

A kollégiumban pályázati forrásból indulhatnak meg a munkálatok. A Gyulai Tankerületi Központban, további projekteket is terveznek a környezet és az oktatás javítása érdekében.

Az Erkel Ferenc Gimnázium Kollégiumán kívül két gyulai, illetve két békéscsabai kollégium felújítása kezdődik meg júliusban.

Vantara Gyula, megyei fejlesztési biztos elmondta: „Egy olyan, kormányzat által kiírt energetikai megtakarítási célú pályázatra pályázott mind az öt kollégium, amelynek fő célja az, hogy a 70-es években épült épületek műszakilag, technikailag elavultak és felújításuk szükséges."

A fejlesztések legfőbb célja, hogy megújuljon a külvárosból érkező kollégisták mindennapi környezete, a város összképe pedig szebbé váljon.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL